Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Doorstart van Componenta is formeel afgerond

Geplaatst opdinsdag 17 januari 2017 - 13:04

De Duitse mededingingsautoriteit heeft toestemming gegeven voor de overname van de Nederlandse vestigingen van ijzergieterij Componenta door VDL.

Daarmee is de doorstart van de bedrijven formeel afgerond, meldt curator Peter Brouns.

Doorstart
De vestigingen van
Componenta in Weert en Heerlen gaan door als VDL Castings Weert en VDL Castings Heerlen. Bij de twee bedrijven gaan in eerste instantie 150 medewerkers aan het werk.

Faillissement
Vorig jaar vroeg eigenaar Componenta het faillissement aan voor de vestigingen in Heerlen en Weert omdat het Finse moederbedrijf financiële problemen had. Er werkten ruim 400 mensen. VDL verwacht dat een deel van deze medewerkers later weer aan de slag kunnen bij het bedrijf. Dat hangt af van het aantal nieuwe orders.

Onderdelen
In de twee ijzergieterijen worden onderdelen gemaakt voor vrachtwagens, grondverzet en wegenbouwmachines. Bekende klanten zijn MAN, Scania, Daimler, Caterpillar en Volvo.

Lees ook: VDL Groep neemt ijzergieterijen Componenta over.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VDL trekt miljoenen uit voor Componenta-gieterijen
componenta
VDL overname-kandidaat Componenta
Vakbond De Unie 'voorzichtig blij' over Componenta
componenta
'Eind dit jaar weer 300 banen bij voormalige Componenta'
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen