Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorstart cultuurhuis Klimboom Simpelveld in gymzaal

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 6:37

Cultuurcentrum De Klimboom in Simpelveld maakt begin januari een doorstart in de vroegere gymnastiekzaal aan de Dr. Ottenstraat.

De Klimboom krijgt daar in eerste instantie een huurcontract voor een half jaar.

Projectontwikkelaar
Het cultuurcentrum heeft twee jaar gebruik kunnen maken van de oude basisschool aan de Kloosterstraat. De gemeente verkoopt dat gebouw aan projectontwikkelaar Rialto, die er bedrijfsruimten en appartementen wil maken, en heeft De Klimboom gesommeerd om het gebouw vóór 1 januari te verlaten. Het afgelopen weekeinde zijn er de laatste voorstellingen geweest.

Ateliers en theater
In de gymnastiekzaal aan de Dr. Ottenstraat is ruimte voor zowel de beeldende kunstenaars die nu een atelier hebben in de school aan de Kloosterstraat als voor het theater van vader en dochter Weijers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ZLSM wil erkenning als museum
Cultuurcentrum Simpelveld gaat definitief dicht
Zwarte Piet blijft in bijna heel Limburg zwart
Limburgse celliste wint nationale muziekwedstrijd
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen