Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorrijdster (34) was hoogzwanger bij dodelijk ongeval

Geplaatst opdinsdag 1 juni 2021 - 6:44

De 34-jarige vrouw uit Gennep die in december vorig jaar doorreed na een aanrijding met dodelijke afloop, was op dat moment hoogzwanger. Ze werd een paar uur na het ongeval thuis aangehouden.

Dat blijkt volgens de Gelderlander tijdens een tussentijds zitting voor de rechtbank in Roermond.

Overleden
De auto en de fietsster kwamen op woensdag 9 december met elkaar in botsing op de Brugstraat in Gennep. Het 69-jarige slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar ze enige tijd later aan haar verwondingen bezweek.

Lees ook: Vrouw (69) overleden na ongeval, doorrijder opgepakt

De hevig geschrokken automobiliste reed na het ongeval door. Ze werd diezelfde middag in haar woning in Gennep opgepakt.

Alcohol
Volgens de aanklager zou de vrouw tijdens het ongeval onder invloed van alcohol zijn geweest, schrijft de krant. Advocaat Misja Geeratz van de verdachte weerlegt dat. "Ze is na het ongeluk naar huis gereden. En heeft daar gedronken, door de schrik. Daarna hebben ze pas bij haar een bloedproef afgenomen waarbij bleek dat ze te veel gedronken had."

Ook zou ze volgens de advocaat niet te hard gereden hebben.

Hoogzwanger
De 34-jarige vrouw was op het moment van het ongeval hoogzwanger. Daarom werd ze twee dagen na het dodelijke ongeval vrijgelaten vanwege 'bijzondere omstandigheden'. De vrouw is inmiddels bevallen van 'een gezond kindje'.

Lees ook: Ongeval met dodelijke afloop: doorrijdster weer vrij

Rijbewijs kwijt
De advocaat verzocht tijdens de tussentijds zitting de rechter het rijbewijs terug te geven aan de 34-jarige verdachte. De rechter ging daar echter niet in mee.

De inhoudelijke behandeling van de zaak zal waarschijnlijk pas na de zomervakantie op het programma staan. Dan moet ook duidelijk worden waardoor de auto en de fietser precies met elkaar in botsing zijn gekomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen