Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorgaan Weerter kermis eind september hoogst onzeker

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 9:38

De gemeente Weert worstelt vanwege de coronacrisis met de kermis in het najaar.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vrijdag bevestigd. Hij verwacht dat het gemeentebestuur op korte termijn een knoop doorhakt. "Misschien volgende week al."

Grootste
De kermis staat gepland van vrijdag 25 tot en met woensdag 30 september en is de grootste van Limburg. Met meer dan 130 attracties verdeeld over zeven pleinen is het na de Tilburgse kermis de grootste van Nederland. Het volksfeest in de Weerter binnenstad trekt jaarlijks tussen de 300.000 en 500.000 bezoekers.

Oktoberfeest
Door de uitbraak van het coronavirus zijn evenementen tot 1 september niet toegestaan. In hoeverre grote evenementen daarna plaats kunnen vinden is nog maar de vraag. Zo neemt de organisatie van het Oktoberfeest in Sittard-Geleen geen risico en is dat evenement donderdag afgelast. "Volksgezondheid en veiligheid gaat boven vertier", zegt wethouder Andries Houtakkers daarover. Het Oktoberfeest zou plaatsvinden van 16 tot en met 21 oktober.

Lees ook: Geen Oktoberfeest in Sittard dit jaar

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen