Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorgaan Weerter kermis eind september hoogst onzeker

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 9:38

De gemeente Weert worstelt vanwege de coronacrisis met de kermis in het najaar.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vrijdag bevestigd. Hij verwacht dat het gemeentebestuur op korte termijn een knoop doorhakt. "Misschien volgende week al."

Grootste
De kermis staat gepland van vrijdag 25 tot en met woensdag 30 september en is de grootste van Limburg. Met meer dan 130 attracties verdeeld over zeven pleinen is het na de Tilburgse kermis de grootste van Nederland. Het volksfeest in de Weerter binnenstad trekt jaarlijks tussen de 300.000 en 500.000 bezoekers.

Oktoberfeest
Door de uitbraak van het coronavirus zijn evenementen tot 1 september niet toegestaan. In hoeverre grote evenementen daarna plaats kunnen vinden is nog maar de vraag. Zo neemt de organisatie van het Oktoberfeest in Sittard-Geleen geen risico en is dat evenement donderdag afgelast. "Volksgezondheid en veiligheid gaat boven vertier", zegt wethouder Andries Houtakkers daarover. Het Oktoberfeest zou plaatsvinden van 16 tot en met 21 oktober.

Lees ook: Geen Oktoberfeest in Sittard dit jaar

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen