Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorgaan Weerter kermis eind september hoogst onzeker

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 9:38

De gemeente Weert worstelt vanwege de coronacrisis met de kermis in het najaar.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vrijdag bevestigd. Hij verwacht dat het gemeentebestuur op korte termijn een knoop doorhakt. "Misschien volgende week al."

Grootste
De kermis staat gepland van vrijdag 25 tot en met woensdag 30 september en is de grootste van Limburg. Met meer dan 130 attracties verdeeld over zeven pleinen is het na de Tilburgse kermis de grootste van Nederland. Het volksfeest in de Weerter binnenstad trekt jaarlijks tussen de 300.000 en 500.000 bezoekers.

Oktoberfeest
Door de uitbraak van het coronavirus zijn evenementen tot 1 september niet toegestaan. In hoeverre grote evenementen daarna plaats kunnen vinden is nog maar de vraag. Zo neemt de organisatie van het Oktoberfeest in Sittard-Geleen geen risico en is dat evenement donderdag afgelast. "Volksgezondheid en veiligheid gaat boven vertier", zegt wethouder Andries Houtakkers daarover. Het Oktoberfeest zou plaatsvinden van 16 tot en met 21 oktober.

Lees ook: Geen Oktoberfeest in Sittard dit jaar

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen