Overslaan en naar de inhoud gaan

'Doorgaan Pinkpop 2021 zeer onwaarschijnlijk'

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 20:15

De kans dat Pinkpop deze zomer kan doorgaan wordt steeds kleiner. Dat zegt Niek Murray, de directeur van het festival in Landgraaf.

Donderdag werd bekend dat het kabinet 300 miljoen euro extra uittrekt voor het garantiefonds van de culturele sector, maar dat geldt enkel voor evenementen vanaf 1 juli. Pinkpop zou dit jaar van 18 tot en met 20 juni zijn.

Details
"Met de toezegging dat het pakket vanaf 1 juli is - we moeten de details nog afwachten - is het steeds realistischer dat het festival niet doorgaat", vertelt Murray, sinds september directeur. Toen stopte oprichter Jan Smeets met die functie.

Jammer
"Het is prettig dat we gehoord worden als evenementenbranche, maar voor ons is het jammer." Murray vraagt zich dan ook vooral af waarom de regeling pas vanaf 1 juli geldt. "Weet het kabinet meer dan wij? Kan er sowieso niets voor 1 juli?", vraagt hij zich af.

Verplaatsen, andere vorm?
"Dan zouden we dus moeten gaan verplaatsen, iets anders doen of het festival in een andere vorm organiseren. Maar dat zou echt heel jammer zijn na vijftig geweldige jaren", vertelt hij.

"De kogel is nog niet door de kerk, maar de kans dat we in juni een Pinkpop hebben zoals het bedoeld was, wordt kleiner en kleiner."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen