Overslaan en naar de inhoud gaan

'Doorgaan Pinkpop 2021 zeer onwaarschijnlijk'

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 20:15

De kans dat Pinkpop deze zomer kan doorgaan wordt steeds kleiner. Dat zegt Niek Murray, de directeur van het festival in Landgraaf.

Donderdag werd bekend dat het kabinet 300 miljoen euro extra uittrekt voor het garantiefonds van de culturele sector, maar dat geldt enkel voor evenementen vanaf 1 juli. Pinkpop zou dit jaar van 18 tot en met 20 juni zijn.

Details
"Met de toezegging dat het pakket vanaf 1 juli is - we moeten de details nog afwachten - is het steeds realistischer dat het festival niet doorgaat", vertelt Murray, sinds september directeur. Toen stopte oprichter Jan Smeets met die functie.

Jammer
"Het is prettig dat we gehoord worden als evenementenbranche, maar voor ons is het jammer." Murray vraagt zich dan ook vooral af waarom de regeling pas vanaf 1 juli geldt. "Weet het kabinet meer dan wij? Kan er sowieso niets voor 1 juli?", vraagt hij zich af.

Verplaatsen, andere vorm?
"Dan zouden we dus moeten gaan verplaatsen, iets anders doen of het festival in een andere vorm organiseren. Maar dat zou echt heel jammer zijn na vijftig geweldige jaren", vertelt hij.

"De kogel is nog niet door de kerk, maar de kans dat we in juni een Pinkpop hebben zoals het bedoeld was, wordt kleiner en kleiner."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen