Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep

Geplaatst opvrijdag 12 augustus 2016 - 6:05

Justitie en politie hebben een undercover-agent ingezet om een doorbraak te forceren in de oplossing van de brute moord op Brunsummer Sven Prins. Dat melden onderzoeksbronnen aan De Limburger.

Prins werd op 25 september 2015 in zijn woonplaats geliquideerd.

Antillianen
De opsporingsinstanties zetten naar nu blijkt een infiltrant in die dit voorjaar aanpapte met de Antillianen Johnny B. (38), Jurunda T. (31) en Sergio K. (36). uit Brunssum. De verdachten verkochten aan de undercover-agent zwaar wapentuig zoals een handgranaat en een mitrailleur en vertelden breeduit over hoe en waarom ze Prins vorig jaar geliquideerd zouden hebben. De drie uit Brunssum werden maandag gearresteerd op verdenking van de moord op Prins en van poging tot moord op diens vriend Nicky, die de aanslag overleefde.

Wapenhandel
De rechter-commissaris heeft donderdag besloten dat de mannen in de cel blijven. Zij worden ook verdacht van wapenhandel. Een man uit Amsterdam zit vast voor zijn betrokkenheid bij die handel. De politie zou veel bewijs tegen de verdachten hebben vergaard door hen af te luisteren. Daarbij kwam waarschijnlijk ook de informatie naar boven dat twee Limburgse politiemensen vertrouwelijke informatie lekten. Zij werden maandag ook opgepakt en blijven in hechtenis.

Lees ook: Lekkende agenten blijven nog achter tralies

Schoten uit een mitrailleur
Prins werd op 25 september 2015 op straat in geliquideerd met een salvo van vijftien schoten uit een mitrailleur. De verdachten vertelden de infiltrant dat "Prins dood moest, omdat hij wat had geflikt." Hij zou drugs van hen hebben geript, en hebben geschoten op de woning van de vriendin van Jurandy T. De Antillianen en Prins zouden elkaar al vaker hebben beschoten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verdachten in zaak Prins vertelden trots over liquidatie
Undercoveragent verhoord in moordzaak Sven Prins
Politiegoud ingezet bij undercoveroperatie Sven Prins
Nicky Verstappen
LIVE: Persconferentie over onderzoek dood Nicky Verstappen
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen