Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep

Geplaatst opvrijdag 12 augustus 2016 - 6:05

Justitie en politie hebben een undercover-agent ingezet om een doorbraak te forceren in de oplossing van de brute moord op Brunsummer Sven Prins. Dat melden onderzoeksbronnen aan De Limburger.

Prins werd op 25 september 2015 in zijn woonplaats geliquideerd.

Antillianen
De opsporingsinstanties zetten naar nu blijkt een infiltrant in die dit voorjaar aanpapte met de Antillianen Johnny B. (38), Jurunda T. (31) en Sergio K. (36). uit Brunssum. De verdachten verkochten aan de undercover-agent zwaar wapentuig zoals een handgranaat en een mitrailleur en vertelden breeduit over hoe en waarom ze Prins vorig jaar geliquideerd zouden hebben. De drie uit Brunssum werden maandag gearresteerd op verdenking van de moord op Prins en van poging tot moord op diens vriend Nicky, die de aanslag overleefde.

Wapenhandel
De rechter-commissaris heeft donderdag besloten dat de mannen in de cel blijven. Zij worden ook verdacht van wapenhandel. Een man uit Amsterdam zit vast voor zijn betrokkenheid bij die handel. De politie zou veel bewijs tegen de verdachten hebben vergaard door hen af te luisteren. Daarbij kwam waarschijnlijk ook de informatie naar boven dat twee Limburgse politiemensen vertrouwelijke informatie lekten. Zij werden maandag ook opgepakt en blijven in hechtenis.

Lees ook: Lekkende agenten blijven nog achter tralies

Schoten uit een mitrailleur
Prins werd op 25 september 2015 op straat in geliquideerd met een salvo van vijftien schoten uit een mitrailleur. De verdachten vertelden de infiltrant dat "Prins dood moest, omdat hij wat had geflikt." Hij zou drugs van hen hebben geript, en hebben geschoten op de woning van de vriendin van Jurandy T. De Antillianen en Prins zouden elkaar al vaker hebben beschoten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdachten in zaak Prins vertelden trots over liquidatie
Politiegoud ingezet bij undercoveroperatie Sven Prins
Undercoveragent verhoord in moordzaak Sven Prins
Nicky Verstappen
LIVE: Persconferentie over onderzoek dood Nicky Verstappen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen