Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorbraak zaak-Prins door infiltrant in vriendengroep

Geplaatst opvrijdag 12 augustus 2016 - 6:05

Justitie en politie hebben een undercover-agent ingezet om een doorbraak te forceren in de oplossing van de brute moord op Brunsummer Sven Prins. Dat melden onderzoeksbronnen aan De Limburger.

Prins werd op 25 september 2015 in zijn woonplaats geliquideerd.

Antillianen
De opsporingsinstanties zetten naar nu blijkt een infiltrant in die dit voorjaar aanpapte met de Antillianen Johnny B. (38), Jurunda T. (31) en Sergio K. (36). uit Brunssum. De verdachten verkochten aan de undercover-agent zwaar wapentuig zoals een handgranaat en een mitrailleur en vertelden breeduit over hoe en waarom ze Prins vorig jaar geliquideerd zouden hebben. De drie uit Brunssum werden maandag gearresteerd op verdenking van de moord op Prins en van poging tot moord op diens vriend Nicky, die de aanslag overleefde.

Wapenhandel
De rechter-commissaris heeft donderdag besloten dat de mannen in de cel blijven. Zij worden ook verdacht van wapenhandel. Een man uit Amsterdam zit vast voor zijn betrokkenheid bij die handel. De politie zou veel bewijs tegen de verdachten hebben vergaard door hen af te luisteren. Daarbij kwam waarschijnlijk ook de informatie naar boven dat twee Limburgse politiemensen vertrouwelijke informatie lekten. Zij werden maandag ook opgepakt en blijven in hechtenis.

Lees ook: Lekkende agenten blijven nog achter tralies

Schoten uit een mitrailleur
Prins werd op 25 september 2015 op straat in geliquideerd met een salvo van vijftien schoten uit een mitrailleur. De verdachten vertelden de infiltrant dat "Prins dood moest, omdat hij wat had geflikt." Hij zou drugs van hen hebben geript, en hebben geschoten op de woning van de vriendin van Jurandy T. De Antillianen en Prins zouden elkaar al vaker hebben beschoten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdachten in zaak Prins vertelden trots over liquidatie
Politiegoud ingezet bij undercoveroperatie Sven Prins
Undercoveragent verhoord in moordzaak Sven Prins
Nicky Verstappen
LIVE: Persconferentie over onderzoek dood Nicky Verstappen
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen