Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorbraak in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2015 - 15:22

In het slepend conflict rond kinderboerderij De Loi in Wellerlooi lijkt een doorbraak mogelijk.

De buren, die sinds 2007 klagen over overlast, menen dat snel een akkoord te bereiken is als de gemeente Bergen bereid is een geluidswal te betalen.

Openingstijden
"Dat is 90 procent van de oplossing", aldus buurvrouw Eva Molenaar. "Voor de rest komen we er wel uit. We willen dat een beetje geschoven wordt met openingstijden, maar we hebben er begrip voor dat de kinderboerderij zoveel mogelijk open wil zijn. Wij zijn bereid flink te bewegen. Als we met de wethouder en de beheerder van De Loi om de tafel gaan zitten, hebben we morgen een akkoord."

Staken
Molenaar wil de procedures alleen staken als de gemeente de kosten van een geluidswal op zich neemt. "De kinderboerderij wil of kan geen bijdrage leveren en wij vinden dat wij als slachtoffer niet hoeven mee te betalen. De gemeente heeft er ook baat bij. Ze bespaart op procedurekosten." Tot op heden heeft de kwestie-De Loi de gemeente al 150.000 euro gekost.

Lees hier alles over kinderboerderij De Loi.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester
Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi
Twijfels over bemiddeling ombudsman in Wellerlooi
Ombudsman weigert te bemiddelen bij kinderboerderij
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen