Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorbraak: hoofdverdachte bekent moord Andy de Heus

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 9:39

Hoofdverdachte Ronnie S. (51) heeft toegegeven dat hij Andy de Heus om het leven heeft gebracht. Het slachtoffer verdween op 18 december 2012 en zijn lichaam werd pas in februari 2016 gevonden.

Dat werd dinsdag bekend in de rechtbank van Roermond. Ronnie heeft eind februari een bekennende verklaring afgelegd.

Lees ook: Hoofdverdachte Ronnie voor de rechter in zaak Andy de Heus

Ingepakt en begraven
Volgens de Sittardse hoofdverdachte heeft hij De Heus neergeschoten, ingepakt en begraven. Dinsdag kwam de zaak-De Heus voor het eerst voor de rechter. Ronnie was daar zelf niet bij aanwezig, maar zijn laatste verklaring werd samengevat door de rechter. De officier kondigde al aan dat er nieuwe verhoren met Ronnie zullen volgen. Ook andere verdachten worden opnieuw gehoord.

Langer onderzoek
Het dossier kent nog vier andere verdachten, maar die hebben tot dusver weinig tot niets verklaard. "Al heb ik in dit dossier wel wettig bewijs tegen meerdere mensen", zei de officier van justitie. Hij heeft dinsdag gevraagd om de voortzetting van de zaak uit te stellen, zodat justitie langer de tijd heeft om de zaak te onderzoeken. "Maar ik streef er wel naar de zaak dit kalenderjaar af te ronden, bijvoorbeeld in het najaar." De rechter liet weten dat ze de zaak graag in augustus wil afronden.

Plastic zak
Volgens justitie heeft Ronnie, mogelijk met hulp van andere verdachten, De Heus doodgeschoten én verstikt. Dat zou hij hebben gedaan door een plastic zak over het hoofd van het slachtoffer te trekken, maar ook door druk uit te oefenen op zijn keel en hals. De Heus had kogels in zijn hoofd en lichaam.

Tweede moord
Overigens zou Ronnie S. in zijn verklaring over De Heus hebben gezegd dat hij nog iemand 'om zeep heeft geholpen', zo vertelde de officier van justitie. Het onderzoek naar die moord loopt nog. Vooralsnog is niet bekend wie het slachtoffer van die moord zou zijn.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen