Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorbraak: hoofdverdachte bekent moord Andy de Heus

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 9:39

Hoofdverdachte Ronnie S. (51) heeft toegegeven dat hij Andy de Heus om het leven heeft gebracht. Het slachtoffer verdween op 18 december 2012 en zijn lichaam werd pas in februari 2016 gevonden.

Dat werd dinsdag bekend in de rechtbank van Roermond. Ronnie heeft eind februari een bekennende verklaring afgelegd.

Lees ook: Hoofdverdachte Ronnie voor de rechter in zaak Andy de Heus

Ingepakt en begraven
Volgens de Sittardse hoofdverdachte heeft hij De Heus neergeschoten, ingepakt en begraven. Dinsdag kwam de zaak-De Heus voor het eerst voor de rechter. Ronnie was daar zelf niet bij aanwezig, maar zijn laatste verklaring werd samengevat door de rechter. De officier kondigde al aan dat er nieuwe verhoren met Ronnie zullen volgen. Ook andere verdachten worden opnieuw gehoord.

Langer onderzoek
Het dossier kent nog vier andere verdachten, maar die hebben tot dusver weinig tot niets verklaard. "Al heb ik in dit dossier wel wettig bewijs tegen meerdere mensen", zei de officier van justitie. Hij heeft dinsdag gevraagd om de voortzetting van de zaak uit te stellen, zodat justitie langer de tijd heeft om de zaak te onderzoeken. "Maar ik streef er wel naar de zaak dit kalenderjaar af te ronden, bijvoorbeeld in het najaar." De rechter liet weten dat ze de zaak graag in augustus wil afronden.

Plastic zak
Volgens justitie heeft Ronnie, mogelijk met hulp van andere verdachten, De Heus doodgeschoten én verstikt. Dat zou hij hebben gedaan door een plastic zak over het hoofd van het slachtoffer te trekken, maar ook door druk uit te oefenen op zijn keel en hals. De Heus had kogels in zijn hoofd en lichaam.

Tweede moord
Overigens zou Ronnie S. in zijn verklaring over De Heus hebben gezegd dat hij nog iemand 'om zeep heeft geholpen', zo vertelde de officier van justitie. Het onderzoek naar die moord loopt nog. Vooralsnog is niet bekend wie het slachtoffer van die moord zou zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen