Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Doorbraak: hoofdverdachte bekent moord Andy de Heus

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 9:39

Hoofdverdachte Ronnie S. (51) heeft toegegeven dat hij Andy de Heus om het leven heeft gebracht. Het slachtoffer verdween op 18 december 2012 en zijn lichaam werd pas in februari 2016 gevonden.

Dat werd dinsdag bekend in de rechtbank van Roermond. Ronnie heeft eind februari een bekennende verklaring afgelegd.

Lees ook: Hoofdverdachte Ronnie voor de rechter in zaak Andy de Heus

Ingepakt en begraven
Volgens de Sittardse hoofdverdachte heeft hij De Heus neergeschoten, ingepakt en begraven. Dinsdag kwam de zaak-De Heus voor het eerst voor de rechter. Ronnie was daar zelf niet bij aanwezig, maar zijn laatste verklaring werd samengevat door de rechter. De officier kondigde al aan dat er nieuwe verhoren met Ronnie zullen volgen. Ook andere verdachten worden opnieuw gehoord.

Langer onderzoek
Het dossier kent nog vier andere verdachten, maar die hebben tot dusver weinig tot niets verklaard. "Al heb ik in dit dossier wel wettig bewijs tegen meerdere mensen", zei de officier van justitie. Hij heeft dinsdag gevraagd om de voortzetting van de zaak uit te stellen, zodat justitie langer de tijd heeft om de zaak te onderzoeken. "Maar ik streef er wel naar de zaak dit kalenderjaar af te ronden, bijvoorbeeld in het najaar." De rechter liet weten dat ze de zaak graag in augustus wil afronden.

Plastic zak
Volgens justitie heeft Ronnie, mogelijk met hulp van andere verdachten, De Heus doodgeschoten én verstikt. Dat zou hij hebben gedaan door een plastic zak over het hoofd van het slachtoffer te trekken, maar ook door druk uit te oefenen op zijn keel en hals. De Heus had kogels in zijn hoofd en lichaam.

Tweede moord
Overigens zou Ronnie S. in zijn verklaring over De Heus hebben gezegd dat hij nog iemand 'om zeep heeft geholpen', zo vertelde de officier van justitie. Het onderzoek naar die moord loopt nog. Vooralsnog is niet bekend wie het slachtoffer van die moord zou zijn.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen