Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorbraak: hoofdverdachte bekent moord Andy de Heus

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 9:39

Hoofdverdachte Ronnie S. (51) heeft toegegeven dat hij Andy de Heus om het leven heeft gebracht. Het slachtoffer verdween op 18 december 2012 en zijn lichaam werd pas in februari 2016 gevonden.

Dat werd dinsdag bekend in de rechtbank van Roermond. Ronnie heeft eind februari een bekennende verklaring afgelegd.

Lees ook: Hoofdverdachte Ronnie voor de rechter in zaak Andy de Heus

Ingepakt en begraven
Volgens de Sittardse hoofdverdachte heeft hij De Heus neergeschoten, ingepakt en begraven. Dinsdag kwam de zaak-De Heus voor het eerst voor de rechter. Ronnie was daar zelf niet bij aanwezig, maar zijn laatste verklaring werd samengevat door de rechter. De officier kondigde al aan dat er nieuwe verhoren met Ronnie zullen volgen. Ook andere verdachten worden opnieuw gehoord.

Langer onderzoek
Het dossier kent nog vier andere verdachten, maar die hebben tot dusver weinig tot niets verklaard. "Al heb ik in dit dossier wel wettig bewijs tegen meerdere mensen", zei de officier van justitie. Hij heeft dinsdag gevraagd om de voortzetting van de zaak uit te stellen, zodat justitie langer de tijd heeft om de zaak te onderzoeken. "Maar ik streef er wel naar de zaak dit kalenderjaar af te ronden, bijvoorbeeld in het najaar." De rechter liet weten dat ze de zaak graag in augustus wil afronden.

Plastic zak
Volgens justitie heeft Ronnie, mogelijk met hulp van andere verdachten, De Heus doodgeschoten én verstikt. Dat zou hij hebben gedaan door een plastic zak over het hoofd van het slachtoffer te trekken, maar ook door druk uit te oefenen op zijn keel en hals. De Heus had kogels in zijn hoofd en lichaam.

Tweede moord
Overigens zou Ronnie S. in zijn verklaring over De Heus hebben gezegd dat hij nog iemand 'om zeep heeft geholpen', zo vertelde de officier van justitie. Het onderzoek naar die moord loopt nog. Vooralsnog is niet bekend wie het slachtoffer van die moord zou zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen