Overslaan en naar de inhoud gaan

Door coronavirus getroffen basisscholen hervatten lessen

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2020 - 14:17

Basisscholen De Brink in Roermond en De Veldhof in Eygelshoven gaan maandag weer open. De scholen zijn een tijdje dicht geweest vanwege coronabesmettingen.

Dat laten de scholenkoepels Swalm en Roer en Movare desgevraagd weten.

Besmettingen
De basisschool in Eygelshoven ging 23 mei dicht op last van de GGD nadat bekend werd dat een lerares en vier andere personeelsleden besmet waren geraakt met het coronavirus. Een dag later werd bekend dat een medewerker van De Brink in Roermond ook besmet was geraakt met het virus. In totaal zijn twee medewerkers besmet geraakt met het virus. De directie van de school besloot daarop de deuren uit voorzorg gesloten te houden.

Lessen hervat
Na twee weken wordt het onderwijs op de scholen in Eygelshoven en Roermond maandag weer hervat. Volgens de scholenkoepels zijn er geen nieuwe besmettingen bijgekomen. Verder zijn er voldoende docenten die les kunnen geven.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen