Overslaan en naar de inhoud gaan

Door buren geredde vrouw (64) overleden na brand Brunssum

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 11:53

Een 64-jarige vrouw uit Brunssum is overleden aan de verwondingen die ze opliep bij een brand in haar appartement zaterdagmiddag.

Het vuur greep rond 14:40 uur om zich heen in het appartementencomplex aan de Henri Dunantstraat. Inmiddels is bekend dat de brand is ontstaan door een sigaret.

Reddingsactie door buren
Op gegeven moment sloegen de vlammen uit de achterzijde van het gebouw en werden de hulpdiensten gealarmeerd. Die kwamen onder andere met een traumahelikopter ter plaatse. In de tussentijd hadden de buren van het slachtoffer haar uit het appartement op de negende verdieping gehaald. Zij werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht waar ze later alsnog is overleden, zo maakte de politie woensdag bekend.

Slachtoffer was in slaap
Het ambulancepersoneel boog zich ook over de redders. Die hadden rook ingeademd tijdens hun reddingsactie. Een van de redders is de 56-jarige Mahmut Al Kiwan. Hij vertelde dat hij filmpjes zat te kijken aan tafel en opeens vuur rook. Al gauw kwam hij erachter dat het appartement van zijn buurvrouw in lichterlaaie stond. Met een medebewoner wist hij de vrouw, die lag te slapen, naar buiten te halen.

Lees ook: Syrische vluchteling redde zijn buurvrouw bij brand in flat

De reddingsactie deed Mahmut denken aan zijn tijd in Syriƫ:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen