Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Doodzieke Ricksen en ex weer naar rechter

Geplaatst opvrijdag 2 juni 2017 - 12:36

Het gerechtshof in Den Haag moet zich gaan buigen over de echtscheiding van voormalig voetballer Fernando Ricksen en zijn ex-vrouw Graciela l'Ami.

Dat heeft de Hoge Raad vrijdag in cassatie bepaald.

Uitspraak
L'Ami was naar de Hoge Raad gestapt, na een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam vorig jaar waar zij het niet mee eens was.

Juridische strijd
Ricksen en L' Ami voeren al jaren een verbeten juridische strijd om het gemeenschappelijke vermogen, dat bij de echtscheiding ruim 950.000 euro bedroeg. De Hoge Raad heeft nu geoordeeld dat het gerechtshof onder meer opnieuw moet kijken naar de ruim twee ton die Ricksen in 2009, dus voor de scheiding, neertelde voor de aankoop van een café. Het verzoek van l'Ami om hier ook aanspraak op te maken, werd eerder afgewezen. De Hoge Raad vindt dat het hof deze beslissing niet heeft gemotiveerd.

Vermogen
De Heerlense oud-profvoetballer, die lijdt aan de dodelijke ziekte ALS, zegt dat zijn ex-vrouw al jarenlang geld van rekening naar rekening schuift om het buiten zijn zicht te houden. In een andere rechtszaak, bij de voorzieningenrechter in Alkmaar eind vorig jaar, werd bepaald dat zij Ricksen inzicht moet geven in de omvang van hun gemeenschappelijke vermogen.

De twee trouwden in 2000 in gemeenschap van goederen en gingen tien jaar later uit elkaar. Ricksen voetbalde onder meer bij Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg.

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Filmpje van ruziënde Ricksen houdt gemoederen bezig
Ex-vrouw van Ricksen moet uitleg geven over verdwenen geld
ANP
Fernando Ricksen wint hoger beroep in vechtscheiding
Fernando Ricksen haalt uit naar ex: 'Ze wil me dood'
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen