Overslaan en naar de inhoud gaan

Doodzieke Ricksen en ex weer naar rechter

Geplaatst opvrijdag 2 juni 2017 - 12:36

Het gerechtshof in Den Haag moet zich gaan buigen over de echtscheiding van voormalig voetballer Fernando Ricksen en zijn ex-vrouw Graciela l'Ami.

Dat heeft de Hoge Raad vrijdag in cassatie bepaald.

Uitspraak
L'Ami was naar de Hoge Raad gestapt, na een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam vorig jaar waar zij het niet mee eens was.

Juridische strijd
Ricksen en L' Ami voeren al jaren een verbeten juridische strijd om het gemeenschappelijke vermogen, dat bij de echtscheiding ruim 950.000 euro bedroeg. De Hoge Raad heeft nu geoordeeld dat het gerechtshof onder meer opnieuw moet kijken naar de ruim twee ton die Ricksen in 2009, dus voor de scheiding, neertelde voor de aankoop van een café. Het verzoek van l'Ami om hier ook aanspraak op te maken, werd eerder afgewezen. De Hoge Raad vindt dat het hof deze beslissing niet heeft gemotiveerd.

Vermogen
De Heerlense oud-profvoetballer, die lijdt aan de dodelijke ziekte ALS, zegt dat zijn ex-vrouw al jarenlang geld van rekening naar rekening schuift om het buiten zijn zicht te houden. In een andere rechtszaak, bij de voorzieningenrechter in Alkmaar eind vorig jaar, werd bepaald dat zij Ricksen inzicht moet geven in de omvang van hun gemeenschappelijke vermogen.

De twee trouwden in 2000 in gemeenschap van goederen en gingen tien jaar later uit elkaar. Ricksen voetbalde onder meer bij Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg.

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Filmpje van ruziënde Ricksen houdt gemoederen bezig
Ex-vrouw van Ricksen moet uitleg geven over verdwenen geld
ANP
Fernando Ricksen wint hoger beroep in vechtscheiding
Fernando Ricksen wil van ex-vrouw weten waar geld is
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen