Overslaan en naar de inhoud gaan

Doodzieke Daisy doet mee aan marathon tegen kanker

Geplaatst opvrijdag 12 mei 2017 - 10:20

De doodzieke Daisy uit Horst wil zoveel mogelijk geld inzamelen tegen kanker.

Op 17 mei doet ze samen met vele anderen mee aan een wandelmarathon van het KWF. Met het geld moet meer onderzoek naar kanker mogelijk worden.

Spierweefselkanker
Daisy Zegers (30) kreeg twee jaar geleden te horen dat ze lijdt aan spierweefselkanker. Om de genezingskansen te vegroten besloot ze haar linkerbeen te laten amputeren. Dit was tevergeefs. De ziekte is teruggekomen en dokters vrezen dat ze nooit meer beter wordt.

"Het begon met kanker in de spieren, maar inmiddels is deze uitgezaaid naar de longen", vertelt Daisy op L1 Radio. "De artsen verwachten dat ik jong ga sterven, maar ik ga ervan uit dat het goed gaat komen. Ik ben te eigenwijs om dood te gaan."

Daisy heeft samen met haar vriendin al enige tijd het YouTube-kanaal 'Twee potten, drie poten'. Ze laat in allerlei filmpjes zien hoe ze omgaat met haar ziekte en hoe haar leven er na de amputatie van haar linkerbeen uitziet. Hiermee hopen ze aandacht te vestigen op de ziekte. Het kanaal heeft zo'n 2200 abonnees.

Daisy doet nu mee aan een wandelmarathon om meer aandacht te vragen voor haar ziekte. Omdat ze geen tientallen kilometers kan lopen, legt ze de 42 kilometer af in een speciale vlogfiets. Dat is een fiets waarmee ze onderweg wandelaars kan spreken over hun motivatie. Die filmpjes plaatst ze vervolgens online.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ex-kankerpatiënt haalt geld op voor Kika met hiphop-concert
Nieuw onderzoek: Betaald stoppen met roken
Blauwalg Alg Vijver
Horster nieuwjaarsduik mogelijk afgelast vanwege blauwalg
Horst en Sevenum stoppen met voetballen op kunstgras
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen