Overslaan en naar de inhoud gaan

Doodrijder Venlo: jaar de cel in en 5 jaar niet rijden

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2015 - 13:54

De automobilist die in december 2013 in Venlo een vrouw van 56 doodreed, heeft anderhalf jaar cel gekregen, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Voor het voorwaardelijk deel van de straf legde de rechtbank de maximale proeftijd van drie jaar op. Ook is de 26-jarige man zijn rijbewijs voor vijf jaar kwijt. Tegen hem was anderhalf jaar onvoorwaardelijk gëeist en 10 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

De bestuurder ging ervandoor na de aanrijding binnen de bebouwde kom op de Kaldenkerkerweg, maar hij meldde zich later bij de politie.

125 km/u
Volgens de officier van justitie ging de man veel te hard toen hij de vrouw uit Venlo aanreed. Waar 50 het maximum is, haalde hij snelheden tot 125 kilometer per uur vlak voor de botsing. De rechtbank acht dat bewezen.

Lees ook: Kinderen tegen doodrijder: 'Je bent een gevoelloze rat'

Roekeloos
Volgens de rechtbank gaat het om een 'zeer ernstig' vergrijp en heeft de Venlonaar roekeloos gereden. Ook bleek dat de man niet heeft geleerd van zijn fouten uit het verleden, want hij heeft verschillende zware verkeersovertredingen op zijn naam staan.

Gevaar voor publiek
De rechtbank vindt de man een gevaar voor het publiek op straat, zo werd duidelijk tijdens de uitspraak.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

doodrijder, venlo, ongeval, kaldenkerkerweg
Advocaat doodrijder Venlo noemt celstraf 'hard oordeel'
'Doodrijden vrouw in Venlo is moord'
Rechtbank geeft extra uitleg over vonnis doodrijder
Dodelijk ongeval Heerlen: 6 maanden cel
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen