Overslaan en naar de inhoud gaan

Doodrijder Venlo: jaar de cel in en 5 jaar niet rijden

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2015 - 13:54

De automobilist die in december 2013 in Venlo een vrouw van 56 doodreed, heeft anderhalf jaar cel gekregen, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Voor het voorwaardelijk deel van de straf legde de rechtbank de maximale proeftijd van drie jaar op. Ook is de 26-jarige man zijn rijbewijs voor vijf jaar kwijt. Tegen hem was anderhalf jaar onvoorwaardelijk gëeist en 10 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

De bestuurder ging ervandoor na de aanrijding binnen de bebouwde kom op de Kaldenkerkerweg, maar hij meldde zich later bij de politie.

125 km/u
Volgens de officier van justitie ging de man veel te hard toen hij de vrouw uit Venlo aanreed. Waar 50 het maximum is, haalde hij snelheden tot 125 kilometer per uur vlak voor de botsing. De rechtbank acht dat bewezen.

Lees ook: Kinderen tegen doodrijder: 'Je bent een gevoelloze rat'

Roekeloos
Volgens de rechtbank gaat het om een 'zeer ernstig' vergrijp en heeft de Venlonaar roekeloos gereden. Ook bleek dat de man niet heeft geleerd van zijn fouten uit het verleden, want hij heeft verschillende zware verkeersovertredingen op zijn naam staan.

Gevaar voor publiek
De rechtbank vindt de man een gevaar voor het publiek op straat, zo werd duidelijk tijdens de uitspraak.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

doodrijder, venlo, ongeval, kaldenkerkerweg
Advocaat doodrijder Venlo noemt celstraf 'hard oordeel'
'Doodrijden vrouw in Venlo is moord'
Rechtbank geeft extra uitleg over vonnis doodrijder
Dodelijk ongeval Heerlen: 6 maanden cel
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen