Overslaan en naar de inhoud gaan

'Doodrijden vrouw in Venlo is moord'

Geplaatst opdonderdag 30 juli 2015 - 12:05

Volgens de Vereniging Verkeersslachtoffers is de opgelegde celstraf voor de automobilist die in december 2013 in Venlo een vrouw van 56 doodreed veel te laag.

"Als je minstens 125 rijdt, waar je 50 mag. Dat beschouw ik als moord", zegt Hans van Maanen van Vereniging Verkeersslachtoffers.

Jaar de cel in
Een 26-jarige automobilist heeft anderhalf jaar cel gekregen, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Voor het voorwaardelijk deel van de straf legde de rechtbank de maximale proeftijd van drie jaar op. Ook is de man zijn rijbewijs voor vijf jaar kwijt.

Ineffectief
Volgens Hans van Maanen is het ontzeggen van de rijbevoegdheid een wassen neus. "Je kunt het roze papiertje wel innemen, maar dat betekent dat mensen dus gewoon zonder rijbewijs gaan rijden. Dat is volkomen ineffectief."

15 jaar
Een zwaardere straf zou volgens Van Maanen dan ook passend zijn. "50 is niet voor niets. Je lapt gewoon alle regels aan je laars. Ik beschouw het als moord. 15 jaar zou ik redelijker vinden."

Het is onduidelijk of de automobilist in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lau Geeraets terug op plek van moord
Rechtszaak moord Tanja Gurskaja uitgesteld
Verdachte moord Venlo biecht tegen geheim agent
Gewraakte rechter 'diep geraakt' in zaak Ömer Köksal
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen