Overslaan en naar de inhoud gaan

'Doodgestoken Reagan Perez in de val gelokt'

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 10:17

De in juli doodgestoken Reagan Perez (42) is in de val gelokt door haar ex-vriend en een andere vrouw. Dat stelt justitie.

Roberto H. (53) stond woensdagmorgen voor het eerst voor de rechter. Hij is degene die zijn voormalige geliefde om het leven bracht in Kerkrade.

Lees ook: Buurt vreesde al voor leven slachtoffer steekpartij Kerkrade

Excuusbrief geschreven
De vijftiger uit Curaçao heeft ook toegegeven dat hij Perez heeft doodgestoken, maar claimt dat hij handelde uit noodweer. Niet hij, maar Perez zou de aanval hebben geopend met een mes. Dat heeft hij beschreven in een excuusbrief. De strekking: 'het spijt me, maar ik verdedigde mezelf'.

Eerder veroordeeld
Justitie vindt het een ongeloofwaardig verhaal. Het gebruikte mes is diezelfde dag door Roberto gekocht in een supermarkt, iets dat op camerabeelden te zien is. Daarnaast zijn er getuigen én is er het uitgebreide strafblad van de man. In de jaren negentig werd hij veroordeeld voor twee pogingen tot doodslag en het doodschieten van een andere man. Hij kreeg zeven jaar cel en tbs.

Lees ook:
Emotioneel eerbetoon aan Reagan: 'Happy birthday'

Taart besteld

In totaal is hij dertien jaar behandeld in een tbs-kliniek. Op 10 juli van dit jaar ging het toch weer mis. Volgens justitie heeft Roberto een andere vrouw ingeschakeld om Perez in de val te lokken. De vrouw zou een taart bestellen bij Perez, om zo in contact te komen. Toen de vrouw samen met het slachtoffer naar buiten liep, zou Roberto hebben toegeslagen.

Bedreiging en mishandeling
Volgens justitie was het een vooropgezet plan, waar de vrouw vijftig euro voor kreeg. Zij wordt dan ook als medeverdachte gezien. Dat Perez in aanloop naar de moord meerdere meldingen van bedreiging en mishandeling deed, past volgens de officier in dit verhaal. Ze durfde niet de straat op. Toen ze dat op 10 juli toch deed, werd haar dat fataal.

Roberto zit sinds 10 juli in voorarrest. Eind november wordt hij opgenomen in observatiekliniek Pieter Baan Centrum, waar er kritisch naar zijn geestesvermogen wordt gekeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen