Overslaan en naar de inhoud gaan

'Doodgestoken Reagan Perez in de val gelokt'

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 10:17

De in juli doodgestoken Reagan Perez (42) is in de val gelokt door haar ex-vriend en een andere vrouw. Dat stelt justitie.

Roberto H. (53) stond woensdagmorgen voor het eerst voor de rechter. Hij is degene die zijn voormalige geliefde om het leven bracht in Kerkrade.

Lees ook: Buurt vreesde al voor leven slachtoffer steekpartij Kerkrade

Excuusbrief geschreven
De vijftiger uit Curaçao heeft ook toegegeven dat hij Perez heeft doodgestoken, maar claimt dat hij handelde uit noodweer. Niet hij, maar Perez zou de aanval hebben geopend met een mes. Dat heeft hij beschreven in een excuusbrief. De strekking: 'het spijt me, maar ik verdedigde mezelf'.

Eerder veroordeeld
Justitie vindt het een ongeloofwaardig verhaal. Het gebruikte mes is diezelfde dag door Roberto gekocht in een supermarkt, iets dat op camerabeelden te zien is. Daarnaast zijn er getuigen én is er het uitgebreide strafblad van de man. In de jaren negentig werd hij veroordeeld voor twee pogingen tot doodslag en het doodschieten van een andere man. Hij kreeg zeven jaar cel en tbs.

Lees ook:
Emotioneel eerbetoon aan Reagan: 'Happy birthday'

Taart besteld

In totaal is hij dertien jaar behandeld in een tbs-kliniek. Op 10 juli van dit jaar ging het toch weer mis. Volgens justitie heeft Roberto een andere vrouw ingeschakeld om Perez in de val te lokken. De vrouw zou een taart bestellen bij Perez, om zo in contact te komen. Toen de vrouw samen met het slachtoffer naar buiten liep, zou Roberto hebben toegeslagen.

Bedreiging en mishandeling
Volgens justitie was het een vooropgezet plan, waar de vrouw vijftig euro voor kreeg. Zij wordt dan ook als medeverdachte gezien. Dat Perez in aanloop naar de moord meerdere meldingen van bedreiging en mishandeling deed, past volgens de officier in dit verhaal. Ze durfde niet de straat op. Toen ze dat op 10 juli toch deed, werd haar dat fataal.

Roberto zit sinds 10 juli in voorarrest. Eind november wordt hij opgenomen in observatiekliniek Pieter Baan Centrum, waar er kritisch naar zijn geestesvermogen wordt gekeken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen