Overslaan en naar de inhoud gaan

Doodgeschoten tbs'er blijkt vlogger Rooyse Wissel

Geplaatst opmaandag 2 maart 2020 - 14:45

De ontsnapte tbs'er, die zondag door de politie werd doodgeschoten, blijkt de patiënt te zijn die in het verleden vlogde vanuit de Oostrumse kliniek De Rooyse Wissel.

Dat bevestigen meerdere bronnen, waaronder De Telegraaf.

Op de vlucht
Het gaat om Dennie M. (37). Hij ontsnapte zondagmiddag met een andere tbs'er uit de kliniek FPC de Kijvelanden in Poortugaal, onder de rook van Rotterdam. De twee bedreigden een behandelaar en sloegen via een taxi op de vlucht.

Neergeschoten
De politie achtervolgde het voertuig tot een bedrijventerrein, waar de ontsnapte tbs'ers te voet verder gingen. Bij de schietpartij die volgde werd M. neergeschoten, de andere vluchter werd ingerekend en zit inmiddels weer vast.

Lees ook: Tbs'er De Rooyse Wissel filmt stiekem messen en drugs

Video's
De tbs'er kwam regelmatig in het nieuws toen hij in De Rooyse Wissel in Oostrum zat. Zo maakte hij - tegen de regels in - met zijn mobiele telefoon en een smartwatch video's van verschillende ruimtes, patiënten en medewerkers. De man postte die beelden op YouTube. De eerste reeks video's is in juni 2018 geüpload en de tweede reeks in september 2019.

Wiet en messen
In meerdere video's liet de tbs'er messen zien. Volgens M. werd er ook wiet gekweekt in de kliniek. De Rooyse Wissel trok in een reactie in twijfel of het wel om echte wiet ging.

Lees ook: Tbs-patiënt De Rooyse Wissel filmt zijn eigen uitbraak

Uitbraak
M. filmde in 2018 bovendien zijn eigen uitbraak, ook in De Rooyse Wissel. Hij slaagde er toen in zijn celdeur te openen en lange tijd alleen in het complex rond te dwalen. In de video's op zijn YouTube-kanaal suggereert de man opnieuw dat hij deuren kan openmaken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen