Overslaan en naar de inhoud gaan

Doodgeschoten tbs'er blijkt vlogger Rooyse Wissel

Geplaatst opmaandag 2 maart 2020 - 14:45

De ontsnapte tbs'er, die zondag door de politie werd doodgeschoten, blijkt de patiënt te zijn die in het verleden vlogde vanuit de Oostrumse kliniek De Rooyse Wissel.

Dat bevestigen meerdere bronnen, waaronder De Telegraaf.

Op de vlucht
Het gaat om Dennie M. (37). Hij ontsnapte zondagmiddag met een andere tbs'er uit de kliniek FPC de Kijvelanden in Poortugaal, onder de rook van Rotterdam. De twee bedreigden een behandelaar en sloegen via een taxi op de vlucht.

Neergeschoten
De politie achtervolgde het voertuig tot een bedrijventerrein, waar de ontsnapte tbs'ers te voet verder gingen. Bij de schietpartij die volgde werd M. neergeschoten, de andere vluchter werd ingerekend en zit inmiddels weer vast.

Lees ook: Tbs'er De Rooyse Wissel filmt stiekem messen en drugs

Video's
De tbs'er kwam regelmatig in het nieuws toen hij in De Rooyse Wissel in Oostrum zat. Zo maakte hij - tegen de regels in - met zijn mobiele telefoon en een smartwatch video's van verschillende ruimtes, patiënten en medewerkers. De man postte die beelden op YouTube. De eerste reeks video's is in juni 2018 geüpload en de tweede reeks in september 2019.

Wiet en messen
In meerdere video's liet de tbs'er messen zien. Volgens M. werd er ook wiet gekweekt in de kliniek. De Rooyse Wissel trok in een reactie in twijfel of het wel om echte wiet ging.

Lees ook: Tbs-patiënt De Rooyse Wissel filmt zijn eigen uitbraak

Uitbraak
M. filmde in 2018 bovendien zijn eigen uitbraak, ook in De Rooyse Wissel. Hij slaagde er toen in zijn celdeur te openen en lange tijd alleen in het complex rond te dwalen. In de video's op zijn YouTube-kanaal suggereert de man opnieuw dat hij deuren kan openmaken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen