Overslaan en naar de inhoud gaan

Doodgereden agent probeerde dier van de weg te halen

Geplaatst opzondag 25 oktober 2020 - 19:17

De 28-jarige politieagent die zaterdagavond op de A270 bij het Brabantse Nuenen om het leven kwam, probeerde samen met zijn 35-jarige collega een aangereden dier van de weg te halen. De politie spreekt van een noodlottig ongeval.

Het onderzoek naar de dodelijke aanrijding wordt, uit oogpunt van objectiviteit, gedaan door de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Limburg.

Aangereden dier
De agenten reden op de A270 van Eindhoven richting Helmond toen ze zaterdag rond 23:00 uur een aangereden dier zagen liggen op de rijbaan. Om onveilige situaties te voorkomen, stopten ze om het dier van de weg te halen.

Op het moment dat de agenten buiten hun dienstwagen stonden, werden ze aangereden door een achteropkomende auto.

Overleden
De 28-jarige politieagent uit Asten raakte daardoor zo ernstig gewond dat hij ter plaatse aan zijn verwondingen overleed. Zijn 35-jarige collega werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Zij mocht zondag het ziekenhuis verlaten.

Ook de 36-jarige bestuurder van de achteropkomende auto raakte bij het ongeval gewond. Hij is in het ziekenhuis behandeld en mocht daarna naar huis.

Vlag politie Horst halfstok (25 okt 2020)
Foto: Horst24

Noodlottig ongeval
Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de man niet onder invloed was van alcohol of drugs. Hij is formeel wel aangemerkt als verdachte en wordt nog verhoord over zijn betrokkenheid bij de aanrijding. Verder onderzoek zal uit moeten wijzen of hem iets te verwijten valt.

Onderzoek
Het technisch sporenonderzoek is uit oogpunt van objectiviteit uitgevoerd door een specialist van de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Limburg. Ook het tactisch onderzoek wordt niet door de Brabantse collega's zelf gedaan. De Dienst Infra van de politie Zeeland-West Brabant neemt dit op zich.

De resultaten van het volledige onderzoek zullen pas over enkele weken bekend zijn.

Vlag halfstok
Politieagenten uit het hele land hebben inmiddels hun steun betuigd aan hun Brabantse collega's. Ook bij politiebureaus in Limburg hing de vlag zondag halfstok.

Op Facebook schreven veel Limburgse collega's dat hun politiehart huilt. "Met een enorme brok in onze keel namen we kennis van het bericht van onze collegae uit Oost-Brabant. We denken aan alle nabestaanden en aan alle betrokken collega’s. Dit is een klap die onze hele familie keihard raakt", schrijven de agenten. "Meer woorden hebben we nu even niet."

Lees ook: Limburgse agenten rouwen om overleden Brabantse collega

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen