Overslaan en naar de inhoud gaan

Dood vijfjarige Filip geen misdrijf

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2015 - 10:30

De vijfjarige jongen die woensdag dood werd gevonden in een waterbekken in het Duitse Straelen, net over de grens bij Venlo, is door verdrinking om het leven gekomen.

Dat heeft de politie bevestigd. Op het lichaam werd sectie verricht, maar daar zijn geen sporen gevonden die wijzen op een misdrijf.

Lees ook: Vermiste jongen (5) uit Herongen dood gevonden

Asielzoekerscentrum
De vijfjarige Filip werd woensdagmiddag na een grootscheepse zoekactie gevonden in een wateropvangbekken van een kleine zuiveringsinstallatie. Die stond op het terrein van het asielzoekerscentrum waar de Servische jongen sinds een week verbleef met zijn ouders en drie broers en zussen.

Noodlottig
Volgens de politie is de jongen het twee meter hoge hek dat om het bekken stond opgeklommen of is hij er onderdoor gekropen. Omdat het waterbekken begroeid was met algen en eendenkroos heeft hij vermoedelijk gedacht dat hij er op kon staan. Dat is hem noodlottig geworden.

Zoekactie
Voor de zoekactie werden meer dan honderd agenten en duikers uit Nederland en Duitsland ingezet. Ook werd er gezocht met helikopters aan beide kanten van de grens. De jongen werd uiteindelijk gevonden door een medewerker van het asielzoekerscentrum.

Lees ook: Grote zoektocht naar vermist kind in grensdorp Herongen

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Vermiste jongen (5) uit Herongen dood gevonden
Asielzoekerscentrum betreurt dood 5-jarige Filip
Grote zoektocht naar vermist kind in grensdorp Herongen
Duitser met ruim twaalf kilo cocaïne opgepakt
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen