Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dood Ivana geen ongeluk: heropen zaak als moordzaak'

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 8:01

De dood van model Ivana Smit, die op 7 december in Maleisië om het leven kwam, was geen ongeluk en moet verder worden behandeld als een moordzaak.

Dat concludeert de Britse onderzoeksjournalist en voormalig politierechercheur Mark Williams-Thomas, weet het Algemeen Dagblad. Williams-Thomas overhandigt donderdag een rapport aan de betrokken autoriteiten.

Geen ongeluk
Volgens de journalist was de dood van Smit geen ongeluk en is ze niet zomaar van het balkon gevallen. Ook noemt hij het 'onwaarschijnlijk' dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Wat er exact in het
rapport staat, blijft in het belang van het onderzoek binnenskamers.

Lees ook: Eindrapport overleden model Ivana Smit overgedragen

Blauwe plekken
​Williams-Thomas wijst hoe dan ook op drie bevindingen. Volgens hem moet een wond op Smit's achterhoofd ontstaan zijn voordat ze viel en kan die wond niet de directe doodsoorzaak zijn. Wel verloor ze mogelijk daardoor het bewustzijn. Daarnaast zijn blauwe plekken op Smit's armen aanleiding om te denken dat ze is vastgegrepen én werd er nauwelijks bloed aangetroffen rondom haar lichaam.

Nieuwe beelden
Die zaken duiden volgens Williams-Thomas erop dat het Sittardse model al dood was voordat ze naar beneden stortte. Hij
baseert zijn bevindingen op niet eerder vrijgegeven foto's en camerabeelden. Daarnaast hoorde hij verschillende getuigen over de zaak en boog hij zich over het rapport dat forensisch-patholoog Frank van de Goot opstelde.

Lees ook: Sectie: 'Ivana Smit mogelijk al dood voor val'

Dodelijke combinatie
De familie van Smit denkt dat haar drugs zijn toegediend, terwijl Maleisische autoriteiten haar overlijden betitelden als een ongeluk. Volgens Williams-Thomas bevond zich een dusdanig hoge concentratie paramethoxymethamphetamine in Smit's bloed dat die in combinatie met andere drugs en alcohol dodelijk kan zijn geweest

Lees ook: Nabestaanden Ivana Smit verwachten geen arrestaties

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen