Overslaan en naar de inhoud gaan

Donorkinderen horen of spermadokter Karbaat hun vader is

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 7:38

Tientallen donorkinderen krijgen vrijdag te horen of de overleden vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat hun biologische vader is. Hij zou zijn eigen sperma gebruikt hebben bij zijn cliënten en zou daardoor tenminste 49 donorkinderen hebben verwekt.

Dit meldt RTL Nieuws. Karbaat runde een vruchtbaarheidskliniek in Hoensbroek en Barendrecht. Rond het middaguur zou de uitslag er moeten zijn, laat de moeder van een van de donorkinderen aan L1 weten.

Vaderschapstest
In februari besloot de rechtbank in Rotterdam dat het dna van de inmiddels overleden man gebruikt mag worden voor een vaderschapstest. "Een hele spannende dag", zegt Joey Hoofdman, één van de 49 donorkinderen aan RTL Nieuws. Alle 49 donorkinderen krijgen vrijdag tegelijk te horen of Karbaat hun vader is.

Tranen
"De tranen biggelden over mijn wangen bij de rechtbank, toen ik die uitspraak hoorde", zegt Hoofdman tegen RTL Nieuws. "Ik heb veel bewijs dat hij mijn vader is, maar zekerheid heb ik pas als ik mijn DNA met dat van hem kan vergelijken. Dat zou betekenen dat ik in één keer 48 broers en zussen heb."

49 donorkinderen
De kinderen hadden in een civiele zaak geëist dat ze een vergelijking zouden mogen maken, om zekerheid te krijgen over hun afstamming. Karbaat zou in de kliniek en eerder in een ziekenhuis zijn eigen sperma hebben gebruikt bij inseminaties. Er zouden zeker 49 donorkinderen van de vruchtbaarheidsarts zijn.

Lees ook: Donorkinderen spermadokter Karbaat mogen dna gebruiken

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen