ANP-415894331

Kwart miljoen Limburgers stemt in met orgaandonatie

Een kwart miljoen Limburgers heeft via het donorregister toestemming gegeven voor het doneren van organen en weefsels. De nieuwe donorwet is woensdag in werking getreden in Nederland, waarin staat dat je geen bezwaar hebt tegen donatie van organen.

orgaantransplantatie (17 jun 2020)
Vaals, Urk en Staphorst laten Donorregister links liggen

Van alle Limburgse gemeenten heeft Vaals relatief gezien het laagste aantal inwoners dat staat ingeschreven in het Donorregister. Dat blijkt uit cijfers die het CBS woensdag publiceert.

Veel Limburgers nog geen keuze gemaakt over orgaandonatie

Ruim 44 procent van de Limburgers van 12 jaar en ouder staat geregistreerd in het Donorregister.

'Karbaatkinderen' willen verwantschap aantonen

Kinderen die zijn verwekt met donorzaad van medisch centrum Bijdorp in Barendrecht willen zekerheid hebben over hun afstamming. Ze eisen in een civiele procedure een DNA-vergelijking met de inmiddels overleden eigenaar van de kliniek, Jan Karbaat.

Technische staf VVV-Venlo nu ook stamceldonor

In navolging van speler Lennart Thy hebben de leden van de technische staf van VVV-Venlo besloten om zich te registreren als stamceldonor.

Lennart Thy: 'Trots? Nee, vanzelfsprekend'

Hij voelt zich nog wat slapjes na zijn stamceldonatie, maar VVV-aanvaller Lennart Thy rekent erop dat hij over anderhalve week weer gewoon aan de aftrap staat tegen FC Twente.

Lennart Thy VVV-Venlo - 1Limburg
Terugkijken: Lennart Thy vertelt over stamceltransplantatie

Hij wordt als een ware held omarmd, VVV-speler Lennart Thy. De Duitse spits miste afgelopen weekend de wedstrijd tegen PSV vanwege een stamceltransplantatie.

Maastrichtse was wanhoop nabij: nieuwe nier via Facebook

Het aannemen van de donorwet betekent een doorbraak voor veel patiënten die op de wachtlijst staan voor bijvoorbeeld een nieuwe nier of longen. Ook voor Monique Krischer uit Maastricht, die al jaren op een donornier wacht.

Limburgers winnen goud en zilver op World Transplant Games

Koos van Moerkerk uit Maastricht en Freek van Empel uit Roermond hebben medailles gewonnen bij de wielertijdrit op de World Transplant Games in het Spaanse Malaga.

Archief omstreden inseminatiearts opengesteld

Het archief van de omstreden spermadokter Jan Karbaat van Medisch Centrum Bijdorp in Barendrecht wordt opengesteld voor donorkinderen, ouders en donoren.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten