Overslaan en naar de inhoud gaan

Doneeractie voor volières GaiaZoo levert ruim 10.000 euro op

Geplaatst opmaandag 1 februari 2021 - 7:30

De crowdfundingsactie die liefhebbers van GaiaZoo hebben opgestart om de dierentuin te helpen met de wederopbouw van door sneeuw vernielde volières, heeft maandagochtend 10.610 euro opgeleverd.

Door een flinke sneeuwval zo'n anderhalve week geleden raakten verschillende volières in GaiaZoo beschadigd.

Schade
Zo moeten de grote Taiga-volière met onder meer de vale gieren en de oehoe-volière de komende maanden herbouwd worden, omdat ze onherstelbaar beschadigd zijn geraakt. Zo'n volière kost wel een paar ton om te bouwen.

Verrassing
Directeur Rob Huppertz van GaiaZoo laat in de L1 Nieuwsshow weten enorm verrast te zijn door het bedrag. "GaiaZoo ligt in de harten van de mensen. Dat hebben we ook gemerkt aan de steunbetuigingen die we hebben ontvangen. Er zijn zelfs twee doneeracties opgestart."

Logeren in Rotterdam
De volière van de flamingo's wordt binnen 2 à 3 weken hersteld. "Zodat ze weer naar buiten kunnen", vertelt Huppertz. Het opknappen van de andere volières gaat volgens de directeur nog maanden duren. "De vogels gaan dan naar Diergaarde Blijdorp om te logeren. Zodra de volières zijn herbouwd komen ze terug."

Lees ook: Volières GaiaZoo ingestort door sneeuw: vogels ontsnapt

Hulp
Na de eerste berichten over de schade werd via een website een doneeractie gestart. Ruim 450 mensen doneerden geld om de dierentuin te helpen met de wederopbouw van de volières. "Gelukkig zijn we goed verzekerd en de verzekering dekt een groot deel van de schade. Maar dit komt heel goed uit. We laten onze fans weten wat we precies met het geld gaan doen", aldus Huppertz.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen