Overslaan en naar de inhoud gaan

Donders wil campings en jachthavens in Roermond sluiten

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 17:44

Burgemeester Rianne Donders van Roermond wil campings en jachthavens in haar gemeente met Pasen sluiten.

Het operationeel team van de Veiligheidsregio Limburg-Noord gaat dit op zeer korte termijn bekijken. Dat meldt de veiligheidsregio in een persbericht.

Onenigheid
Binnen de veiligheidsregio is onenigheid over de sluiting. Voorzitter Antoin Scholten en Donders staan op dit punt lijnrecht tegenover elkaar. Scholten meldde woensdag op L1 radio opvallend genoeg dat er geen discussie over de wens van Donders binnen de veiligheidsregio is geweest, kort na de bekendmaking dat die sluiting wel degelijk wordt overwogen.

Reclame
Een maatregel waartoe wel al is besloten is dat de veiligheidsregio ondernemers oproept per direct te stoppen met reclame in Duitse media, zodat kooptoeristen niet langer in de verleiding worden gebracht naar Limburg te komen. Limburgse media wordt verzocht geen advertenties meer te plaatsen van Duitse winkels. Als de situatie bij de grens toch uit de hand dreigt te lopen, dan kunnen bedrijven of winkels per direct gesloten worden. Verder gaan politie en handhavingsambtenaren streng controleren op plekken waar veel Duitsers bij elkaar komen.

Niet op slot
De Veiligheidsregio Limburg-Noord gaat vooralsnog niet mee in het voorbeeld van Zuid-Limburg om de regio op slot te gooien voor alle bezoekers. Wel wordt er een actief ontmoedigingsbeleid gevoerd aan de grens met Duitsland om bezoekers zo veel mogelijk buiten de deur te houden. Dat betekent dat de Marechaussee mensen die zonder dringende reden het gebied inrijden, verzocht kunnen worden om te keren. "Shoppen of vakantie vieren zijn dus geen dringende reden", laat de Veiligheidsregio weten.

Lees ook: Heuvelland vanaf donderdag op slot voor dagtoerisme

Mocht het zo zijn dat het ontmoedigingsbeleid niet het gewenste effect heeft of dat het bij bepaalde ondernemers erg druk in de zaak is, wordt alsnog besloten de boel op slot te gooien.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen