Overslaan en naar de inhoud gaan

Donders: 'Te makkelijk om te roepen dat Outlet dicht moet'

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 16:40

Burgemeester Rianne Donders van Roermond vindt het te gemakkelijk te roepen dat het Outlet Center moet worden gesloten, nu is gebleken dat zes mensen die er werken zijn besmet met corona.

Het Outlet Center heeft precies gedaan wat het protocol voorschrijft: het heeft de winkels waar deze mensen werken gesloten. "Als het niet in het Outlet maar in de binnenstad was gebeurd, dan had niemand gezegd: nu moet de hele binnenstad dicht", zegt Donders in een interview met L1. "Gelijke monniken, gelijke kappen."

Video: L1

Beeld
Donders vindt het beeld dat in de media is geschetst van de drukte in het Outlet Center overdreven, maar geeft tegelijk aan dat ze persoonlijk niet begrijpt waarom mensen per se in deze drukte willen winkelen in het merkendorp, als je ook op maandagmorgen kunt of op een ander rustig tijdstip."

Behalve burgemeester is Donders waarnemend voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, omdat voorzitter Antoin Scholten, burgemeester van Venlo, nog met vakantie is. Ook eerste waarnemer Luc Winants, burgemeester van Venray, is afwezig.

Medewerkers
Het Roermondse merkendorp kwam afgelopen dagen in het nieuws, omdat bij personeel het coronavirus is geconstateerd. In totaal zijn tot dusver bekend zes medewerkers besmet. Donders wil laten onderzoeken of minder bezoekers in het Outlet toelaten helpt om het winkelend publiek anderhalve meter afstand te laten houden.

Lees ook: Donders: Mogelijk minder bezoekers toelaten bij Outlet

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen