Overslaan en naar de inhoud gaan

Donders: 'Te makkelijk om te roepen dat Outlet dicht moet'

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 16:40

Burgemeester Rianne Donders van Roermond vindt het te gemakkelijk te roepen dat het Outlet Center moet worden gesloten, nu is gebleken dat zes mensen die er werken zijn besmet met corona.

Het Outlet Center heeft precies gedaan wat het protocol voorschrijft: het heeft de winkels waar deze mensen werken gesloten. "Als het niet in het Outlet maar in de binnenstad was gebeurd, dan had niemand gezegd: nu moet de hele binnenstad dicht", zegt Donders in een interview met L1. "Gelijke monniken, gelijke kappen."

Video: L1

Beeld
Donders vindt het beeld dat in de media is geschetst van de drukte in het Outlet Center overdreven, maar geeft tegelijk aan dat ze persoonlijk niet begrijpt waarom mensen per se in deze drukte willen winkelen in het merkendorp, als je ook op maandagmorgen kunt of op een ander rustig tijdstip."

Behalve burgemeester is Donders waarnemend voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, omdat voorzitter Antoin Scholten, burgemeester van Venlo, nog met vakantie is. Ook eerste waarnemer Luc Winants, burgemeester van Venray, is afwezig.

Medewerkers
Het Roermondse merkendorp kwam afgelopen dagen in het nieuws, omdat bij personeel het coronavirus is geconstateerd. In totaal zijn tot dusver bekend zes medewerkers besmet. Donders wil laten onderzoeken of minder bezoekers in het Outlet toelaten helpt om het winkelend publiek anderhalve meter afstand te laten houden.

Lees ook: Donders: Mogelijk minder bezoekers toelaten bij Outlet

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen