Overslaan en naar de inhoud gaan

Donders: 'Te makkelijk om te roepen dat Outlet dicht moet'

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 16:40

Burgemeester Rianne Donders van Roermond vindt het te gemakkelijk te roepen dat het Outlet Center moet worden gesloten, nu is gebleken dat zes mensen die er werken zijn besmet met corona.

Het Outlet Center heeft precies gedaan wat het protocol voorschrijft: het heeft de winkels waar deze mensen werken gesloten. "Als het niet in het Outlet maar in de binnenstad was gebeurd, dan had niemand gezegd: nu moet de hele binnenstad dicht", zegt Donders in een interview met L1. "Gelijke monniken, gelijke kappen."

Video: L1

Beeld
Donders vindt het beeld dat in de media is geschetst van de drukte in het Outlet Center overdreven, maar geeft tegelijk aan dat ze persoonlijk niet begrijpt waarom mensen per se in deze drukte willen winkelen in het merkendorp, als je ook op maandagmorgen kunt of op een ander rustig tijdstip."

Behalve burgemeester is Donders waarnemend voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, omdat voorzitter Antoin Scholten, burgemeester van Venlo, nog met vakantie is. Ook eerste waarnemer Luc Winants, burgemeester van Venray, is afwezig.

Medewerkers
Het Roermondse merkendorp kwam afgelopen dagen in het nieuws, omdat bij personeel het coronavirus is geconstateerd. In totaal zijn tot dusver bekend zes medewerkers besmet. Donders wil laten onderzoeken of minder bezoekers in het Outlet toelaten helpt om het winkelend publiek anderhalve meter afstand te laten houden.

Lees ook: Donders: Mogelijk minder bezoekers toelaten bij Outlet

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen