Overslaan en naar de inhoud gaan

Donders: Mogelijk minder bezoekers toelaten bij Outlet

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 8:00

De bezoekersaantallen voor het Outlet Center in Roermond gaan mogelijk verder omlaag. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Roermond namens burgemeester Rianne Donders laten weten.

Donders heeft aan voorzitter Antoin Scholten van de Veiligheidsregio Limburg-Noord gevraagd om te bekijken of het toelaten van minder mensen ertoe bijdraagt dat de bezoekers de coronaregels beter naleven.

Edit - Heropening Designer Outlet Center Roermond nr 2 (11 mei 2020)

Afstand
Dat gaat dan bijvoorbeeld over het houden van anderhalve meter afstand. Overigens is Rianne Donders momenteel zelf waarnemend voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, omdat Scholten met vakantie is en zijn eerste waarnemer Luc Winants ook. Winants is in het dagelijks leven burgemeester van Venray, Scholten is dat van Venlo.

Klagen
Bezoekers aan het merkendorp klagen regelmatig over de drukte. Met name het houden van afstand ervaren zij als een probleem.

Lees ook: Klachtenregen over drukte bij Outlet Roermond

Mondkapjesplicht
Donders heeft Scholten ook gevraagd of een mondkapjesplicht in het Outlet Center bij kan dragen aan het houden van afstand en de verspreiding van het coronavirus tegengaat, zo laat de woordvoerder weten.

Lees ook: Outlet Roermond gaat mondkapjes verplichten

Directeur
De directeur van het merkendorp, Rudolf van Gompel, gaf in een videoboodschap voor het personeel al aan dat hij een mondkapjesplicht wil invoeren. In die tien minuten durende Engelstalige boodschap, waarvan de geluidsopname in het bezit is van L1, bevestigt de directeur dat er besmettingen zijn geconstateerd bij medewerkers van het merkendorp.

Via 1Limburg-whatsapp

Privésfeer
Van Gompel geeft aan dat het hoofdzakelijk om jonge medewerkers gaat, die de besmetting in de privésfeer hebben opgelopen. Dat ligt volgens de directeur in lijn met de landelijke tendens, waaruit naar voren komt dat jongeren zich steeds minder aan de coronamaatregelen houden. Het personeel is dus niet besmet door winkelend publiek. De GGD heeft bron- en contactonderzoek uitgevoerd naar aanleiding van de besmettingen bij het personeel en geconcludeerd dat de besmettingen in de privésfeer zijn ontstaan.

Dicht
Uit een verklaring van de Veiligheidsregio Limburg-Noord blijkt dat er bij het merkendorp zes medewerkers zijn besmet met het coronavirus en dat als gevolg daarvan twee winkels voorlopig zijn gesloten. Woensdag werd duidelijk dat bij personeelsleden van in ieder geval kledingzaak Colin's en schoenenwinkel Stuart Weitzman coronabesmettingen zijn vastgesteld. Deze winkels zijn dan ook dicht.

Lees ook: Winkels in Outlet Roermond gesloten na coronabesmettingen

Verlaagd
Vanwege de uitbraak van het coronavirus is het maximum aantal bezoekers voor het Outlet Center al eerder verlaagd. Sinds medio mei mogen er maximaal 3000 bezoekers tegelijk in het merkendorp winkelen.

Lees ook: Bezoekersaantal Designer Outlet wordt verlaagd

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen