Overslaan en naar de inhoud gaan

Donders: Mogelijk minder bezoekers toelaten bij Outlet

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 8:00

De bezoekersaantallen voor het Outlet Center in Roermond gaan mogelijk verder omlaag. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Roermond namens burgemeester Rianne Donders laten weten.

Donders heeft aan voorzitter Antoin Scholten van de Veiligheidsregio Limburg-Noord gevraagd om te bekijken of het toelaten van minder mensen ertoe bijdraagt dat de bezoekers de coronaregels beter naleven.

Edit - Heropening Designer Outlet Center Roermond nr 2 (11 mei 2020)

Afstand
Dat gaat dan bijvoorbeeld over het houden van anderhalve meter afstand. Overigens is Rianne Donders momenteel zelf waarnemend voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, omdat Scholten met vakantie is en zijn eerste waarnemer Luc Winants ook. Winants is in het dagelijks leven burgemeester van Venray, Scholten is dat van Venlo.

Klagen
Bezoekers aan het merkendorp klagen regelmatig over de drukte. Met name het houden van afstand ervaren zij als een probleem.

Lees ook: Klachtenregen over drukte bij Outlet Roermond

Mondkapjesplicht
Donders heeft Scholten ook gevraagd of een mondkapjesplicht in het Outlet Center bij kan dragen aan het houden van afstand en de verspreiding van het coronavirus tegengaat, zo laat de woordvoerder weten.

Lees ook: Outlet Roermond gaat mondkapjes verplichten

Directeur
De directeur van het merkendorp, Rudolf van Gompel, gaf in een videoboodschap voor het personeel al aan dat hij een mondkapjesplicht wil invoeren. In die tien minuten durende Engelstalige boodschap, waarvan de geluidsopname in het bezit is van L1, bevestigt de directeur dat er besmettingen zijn geconstateerd bij medewerkers van het merkendorp.

Via 1Limburg-whatsapp

Privésfeer
Van Gompel geeft aan dat het hoofdzakelijk om jonge medewerkers gaat, die de besmetting in de privésfeer hebben opgelopen. Dat ligt volgens de directeur in lijn met de landelijke tendens, waaruit naar voren komt dat jongeren zich steeds minder aan de coronamaatregelen houden. Het personeel is dus niet besmet door winkelend publiek. De GGD heeft bron- en contactonderzoek uitgevoerd naar aanleiding van de besmettingen bij het personeel en geconcludeerd dat de besmettingen in de privésfeer zijn ontstaan.

Dicht
Uit een verklaring van de Veiligheidsregio Limburg-Noord blijkt dat er bij het merkendorp zes medewerkers zijn besmet met het coronavirus en dat als gevolg daarvan twee winkels voorlopig zijn gesloten. Woensdag werd duidelijk dat bij personeelsleden van in ieder geval kledingzaak Colin's en schoenenwinkel Stuart Weitzman coronabesmettingen zijn vastgesteld. Deze winkels zijn dan ook dicht.

Lees ook: Winkels in Outlet Roermond gesloten na coronabesmettingen

Verlaagd
Vanwege de uitbraak van het coronavirus is het maximum aantal bezoekers voor het Outlet Center al eerder verlaagd. Sinds medio mei mogen er maximaal 3000 bezoekers tegelijk in het merkendorp winkelen.

Lees ook: Bezoekersaantal Designer Outlet wordt verlaagd

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen