Overslaan en naar de inhoud gaan

Donderdagtest Verstappen: Zandvoort-band, spin en grindbak

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 13:08

Max Verstappen heeft geen al te positieve voorlaatste testdag achter de rug. Op het Circuit de Catalunya belandde de Limburger donderdagochtend met zijn bolide in de grindbak.

Op de Spaanse baan, waar door regen in de nacht van woensdag op donderdag stukken asfalt nog nat waren, gingen meerdere coureurs de fout in. Verstappen klokte de vijfde tijd in de ochtendsessie, waarin Sebastian Vettel de snelste coureur op de baan bleek.

Kerbstones
Anderhalf uur voor het eind van de sessie ging het mis voor de Red Bull-coureur. In bocht vijf, waar enkele minuten eerder Valtteri Bottas al het grind toucheerde, verloor de Limburger na contact met de kerbstones de macht over het stuur. Verstappen was daardoor ridder te voet, zijn bolide werd met een takelwagen terug naar de pitstraat gereden.

Vettel
De sessie werd na dat uitstapje tijdelijk stilgelegd. Na de hervatting konden de marshalls de rode vlag echter opnieuw uit de kast halen, want op dezelfde plek als waar Verstappen van het circuit schoof nestelde ook Vettel zich met zijn Ferrari in de grindbak.

Spin
Het ging daarvóór ook al niet van een leien dakje voor Verstappen. Zo spinde hij in de chicane in de laatste sector van het circuit, op het moment dat zogeheten aero-racks op zijn wagen bevestigd waren. Met dat hekwerk kan het team belangrijke data over de luchtstromen rondom de auto verzamelen.

28 rondjes
In totaal reed Verstappen 28 rondjes. Van de andere coureurs die donderdagochtend in actie kwamen, reed alleen Antonio Giovinazzi er minder: 16. De Italiaan ging net als Verstappen de fout in tijdens de testsessie.

Zandvoort-band
Verstappen en Red Bull leken niet zozeer te azen op razendsnelle rondetijden, maar vooral de nieuwe snufjes op de RB16 te willen testen. Zo verscheen de hagelnieuwe bolide met nieuwe barge boards, ofwel gebogen verticale vleugels, op de baan. Ook reed hij meerdere rondes op een slick-band die speciaal ontworpen is voor de kombochten op het circuit van Zandvoort.

Prototype
De hellende bocht vóór start-finish op het Nederlandse circuit zorgt ervoor dat het rubber extra slijt. Bandenleverancier Pirelli heeft alle teams enkele setjes prototype-banden gegeven om te testen. Valt de band in de smaak bij de teams, dan zal daarmee ook gereden worden tijdens de Grand Prix van Nederland, begin mei.

Vrijdag
Vrijdag is de laatste testdag in de voorbereiding op het nieuwe Formule 1 seizoen. Albon rijdt dan de ochtendsessie, Verstappen komt 's middags in actie.

Op 15 maart gaat het nieuwe seizoen van start met de Grand Prix van Australië, op het semi-stratencircuit van Melbourne.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen