Overslaan en naar de inhoud gaan

Donderdagtest Verstappen: Zandvoort-band, spin en grindbak

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 13:08

Max Verstappen heeft geen al te positieve voorlaatste testdag achter de rug. Op het Circuit de Catalunya belandde de Limburger donderdagochtend met zijn bolide in de grindbak.

Op de Spaanse baan, waar door regen in de nacht van woensdag op donderdag stukken asfalt nog nat waren, gingen meerdere coureurs de fout in. Verstappen klokte de vijfde tijd in de ochtendsessie, waarin Sebastian Vettel de snelste coureur op de baan bleek.

Kerbstones
Anderhalf uur voor het eind van de sessie ging het mis voor de Red Bull-coureur. In bocht vijf, waar enkele minuten eerder Valtteri Bottas al het grind toucheerde, verloor de Limburger na contact met de kerbstones de macht over het stuur. Verstappen was daardoor ridder te voet, zijn bolide werd met een takelwagen terug naar de pitstraat gereden.

Vettel
De sessie werd na dat uitstapje tijdelijk stilgelegd. Na de hervatting konden de marshalls de rode vlag echter opnieuw uit de kast halen, want op dezelfde plek als waar Verstappen van het circuit schoof nestelde ook Vettel zich met zijn Ferrari in de grindbak.

Spin
Het ging daarvóór ook al niet van een leien dakje voor Verstappen. Zo spinde hij in de chicane in de laatste sector van het circuit, op het moment dat zogeheten aero-racks op zijn wagen bevestigd waren. Met dat hekwerk kan het team belangrijke data over de luchtstromen rondom de auto verzamelen.

28 rondjes
In totaal reed Verstappen 28 rondjes. Van de andere coureurs die donderdagochtend in actie kwamen, reed alleen Antonio Giovinazzi er minder: 16. De Italiaan ging net als Verstappen de fout in tijdens de testsessie.

Zandvoort-band
Verstappen en Red Bull leken niet zozeer te azen op razendsnelle rondetijden, maar vooral de nieuwe snufjes op de RB16 te willen testen. Zo verscheen de hagelnieuwe bolide met nieuwe barge boards, ofwel gebogen verticale vleugels, op de baan. Ook reed hij meerdere rondes op een slick-band die speciaal ontworpen is voor de kombochten op het circuit van Zandvoort.

Prototype
De hellende bocht vóór start-finish op het Nederlandse circuit zorgt ervoor dat het rubber extra slijt. Bandenleverancier Pirelli heeft alle teams enkele setjes prototype-banden gegeven om te testen. Valt de band in de smaak bij de teams, dan zal daarmee ook gereden worden tijdens de Grand Prix van Nederland, begin mei.

Vrijdag
Vrijdag is de laatste testdag in de voorbereiding op het nieuwe Formule 1 seizoen. Albon rijdt dan de ochtendsessie, Verstappen komt 's middags in actie.

Op 15 maart gaat het nieuwe seizoen van start met de Grand Prix van Australië, op het semi-stratencircuit van Melbourne.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen