Overslaan en naar de inhoud gaan

Donderdag nog uitspraak in kort geding Roda JC

Geplaatst opdonderdag 22 februari 2018 - 13:39

De rechter in Utrecht doet donderdagmiddag om 16.00 uur uitspraak in het kort geding dat Roda JC heeft aangespannen tegen voetbalbond KNVB.

De Limburgse club betwist de uitslag van de wedstrijd in de kwartfinales van de KNVB-Beker tegen Willem II.

Strafschoppen
De Tilburgers wonnen dat duel na strafschoppen, nadat de scheidsrechter in reguliere speeltijd op advies van de videoscheidsrechter een doelpunt van Roda JC had afgekeurd.

Lees ook: Protest Roda JC haalt niets uit: 'nee' van de KNVB

Videoscheidsrechter
Volgens de Limburgers had er helemaal geen advies van de videoscheidsrechter mogen worden gevraagd. De club wil dat met een stand van 3-2 voor Roda de laatste acht minuten van de wedstrijd opnieuw worden gespeeld.

Grote belangen
De belangen voor Roda zijn groot, voerde de advocaat van de club donderdag aan. Het gaat om een plaats in de halve finale en om naar schatting een half miljoen euro aan inkomsten.

De KNVB stelt dat de beelden sowieso worden teruggekeken als er een doelpunt valt.

Lees ook: Knotsgek duel eindigt in mineur voor Roda JC

Video: NOS

Handsbal
Volgens de bond was er sprake van een handsbal van Roda-speler Mikhail Rosheuvel. Roda vindt dat Willem II daarna tot twee keer toe in balbezit is geweest. Volgens KNVB-advocaat Harro Knijff was daarbij "geen controle over de bal" door Willem II en was de overtreding van Rosheuvel onderdeel van een aanvalssituatie. Daarom zou de videoscheidsrechter (var) er wel over mogen oordelen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen