Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Domper voor Dumoulin: nog een knecht haakt af

Geplaatst opwoensdag 11 juli 2018 - 12:09

Een tegenvaller voor Tom Dumoulin: Michael Matthews stapt woensdag niet op de fiets voor de vijfde etappe van de Tour de France.

De Australische ploeggenoot van Dumoulin bij Sunweb is woensdagnacht ziek geworden.

Niet zoals gewild
"De voorbereidingen voor de Tour beginnen maanden van tevoren. Soms gaan dingen helaas niet zoals we willen. We moeten helaas melden dat Matthews deze dag niet meer kan starten. Word snel beter, Michael'', schrijft Sunweb op Twitter.

Erg teleurgesteld
Matthews stond na de vierde etappe op de negende plaats in het algemeen klassement. Vorig jaar won de sprinter de groene trui in de Tour en ook bracht hij twee etappes op zijn naam. "Ik ben erg teleurgesteld dat ik deze ochtend niet kan starten. Ik heb er alles aan gedaan, maar op deze manier heeft het geen zin. Het is domweg niet mogelijk. Ik ga naar huis om te herstellen en vanaf daar de jongens aanmoedigen voor de rest van de Tour", aldus Matthews.

Lees ook: Dumoulin ziet belangrijke knecht afhaken voor Tour

Meesterknecht kwijt
Dumoulin raakte kort voor de start van de Tour al meesterknecht Wilco Kelderman kwijt. Hij blesseerde zich tijdens het NK aan zijn schouder en was niet op tijd fit. Laurens ten Dam werd als vervanger van Kelderman aangewezen.

Grote klap
"Dit is een grote klap. In de eerste plaats voor Michael zelf, maar natuurlijk ook voor de rest van het team", reageerde Dumoulin woensdag voor de start van de vijfde rit. In deze heuvelachtige etappe door Bretagne werd Matthews getipt als een van de kanshebbers op de winst. "Michael kon vanmorgen bij het ontbijt geen voedsel binnenhouden. De dokter constateerde dat hij koorts heeft en niet fit genoeg is om te starten. Dat is een groot gemis. Hij is niet alleen een kanshebber op dagsucces, maar is ook van grote waarde in moeilijke etappes voor het team", aldus ploegleider Tom Veelers.

Live tijdens de Tour de France op L1TV: Tour de L1mbourg. Elke dag vanaf 17:50 uur vanuit een andere Limburgse gemeente. Meer op L1.nl/TDL.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen