Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Domper voor Dumoulin: nog een knecht haakt af

Geplaatst opwoensdag 11 juli 2018 - 12:09

Een tegenvaller voor Tom Dumoulin: Michael Matthews stapt woensdag niet op de fiets voor de vijfde etappe van de Tour de France.

De Australische ploeggenoot van Dumoulin bij Sunweb is woensdagnacht ziek geworden.

Niet zoals gewild
"De voorbereidingen voor de Tour beginnen maanden van tevoren. Soms gaan dingen helaas niet zoals we willen. We moeten helaas melden dat Matthews deze dag niet meer kan starten. Word snel beter, Michael'', schrijft Sunweb op Twitter.

Erg teleurgesteld
Matthews stond na de vierde etappe op de negende plaats in het algemeen klassement. Vorig jaar won de sprinter de groene trui in de Tour en ook bracht hij twee etappes op zijn naam. "Ik ben erg teleurgesteld dat ik deze ochtend niet kan starten. Ik heb er alles aan gedaan, maar op deze manier heeft het geen zin. Het is domweg niet mogelijk. Ik ga naar huis om te herstellen en vanaf daar de jongens aanmoedigen voor de rest van de Tour", aldus Matthews.

Lees ook: Dumoulin ziet belangrijke knecht afhaken voor Tour

Meesterknecht kwijt
Dumoulin raakte kort voor de start van de Tour al meesterknecht Wilco Kelderman kwijt. Hij blesseerde zich tijdens het NK aan zijn schouder en was niet op tijd fit. Laurens ten Dam werd als vervanger van Kelderman aangewezen.

Grote klap
"Dit is een grote klap. In de eerste plaats voor Michael zelf, maar natuurlijk ook voor de rest van het team", reageerde Dumoulin woensdag voor de start van de vijfde rit. In deze heuvelachtige etappe door Bretagne werd Matthews getipt als een van de kanshebbers op de winst. "Michael kon vanmorgen bij het ontbijt geen voedsel binnenhouden. De dokter constateerde dat hij koorts heeft en niet fit genoeg is om te starten. Dat is een groot gemis. Hij is niet alleen een kanshebber op dagsucces, maar is ook van grote waarde in moeilijke etappes voor het team", aldus ploegleider Tom Veelers.

Live tijdens de Tour de France op L1TV: Tour de L1mbourg. Elke dag vanaf 17:50 uur vanuit een andere Limburgse gemeente. Meer op L1.nl/TDL.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen