Overslaan en naar de inhoud gaan

Domper Limburgse sporters: Olympische Spelen uitgesteld

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 17:21

Tientallen Limburgse atleten moeten hun schema's gaan aanpassen naar een piekmoment volgend jaar.

De Japanse premier Shinzo Abe en IOC-voorzitter Thomas Bach zijn het eens geworden dat de Olympische Spelen van Tokio met een jaar worden uitgesteld

Boycot
Duizenden atleten spraken zich de afgelopen dagen al uit tegen het doorgaan van de Spelen in de geplande periode, van 24 juli tot en met 9 augustus. De Olympische ploeg van Canada nam zelf het initiatief om de Spelen te boycotten. Daarmee nam de druk op het IOC en de organisatie in Japan de afgelopen dagen toe.

Duidelijkheid
Voor diverse Limburgse sporters betekent dat een streep door de rekening. Maar het betekent vooral ook duidelijkheid voor hun planning en voorbereiding, omdat nu helder is dat trainingsschema's richting het piekmoment in Japan tijdelijk de koelkast in kunnen.

Judo
Zo liet judoka Juul Franssen de afgelopen dagen via haar social media kanalen zien, hoe hard ze ondanks de coronacrisis werkt om in vorm te blijven voor haar deelname aan de Spelen.

Video: Juul Franssen

Tennis
Ook tennisster Demi Schuurs moet haar plannen even bijstellen. Zij zou debuteren in Tokio en samen met Kiki Bertens in het dubbelspel op jacht gaan naar eremetaal. Eerder liet ze al weten enorm teleurgesteld te zijn als de Spelen niet door zouden gaan, omdat ze zich uiteraard enorm verheugde op haar eerste deelname .

Video: L1

Zeker
Dat gaat nu dus niet door. Schuurs en Franssen waren dus zeker van deelname. Datzelfde gold eigenlijk voor de voetbalsters Lieke Martens en Dominque Bloodworth die vaste waarde zijn van de Oranje Leeuwinnen. Net als handbalster Larissa Nusser. Ook roeister Lisa Scheenaard, handboogschutter Gaby Bayardo en schoonspringster Inge Jansen plaatsten zich al.

Pieken
De Nederlandse wielerbond KNWU is de eerste grote sportbond in Nederland die zich uitsprak tegen het doorgaan van de Olympische Spelen in Tokio komende zomer. Tom Dumoulin had willen pieken op de olympische tijdrit, ook hij moet nu dus nog een jaar wachten.

Kwalificatie
En dan zijn er nog de sporters die op jacht waren naar een Olympisch ticket. Zoals judoka Jessica Blaszka, die een historische zilveren medaille pakte op het EK, maar een plek op de Spelen nog moet afdwingen omdat haar kwalificatietoernooien werden afgelast vanwege de corona-crisis. Ook atlete Bo Ummels, die haar limiet begin april op de marathon van Rotterdam had willen lopen, krijgt nu dus nog een kans.

Toekomst
De komende tijd zal moeten blijken of de atleten hun schema dusdanig kunnen aanpassen zodat ze inspelen op de verplaatsing van de Olympische Spelen naar volgend jaar. En of ze in de tussentijd vormbehoud kunnen tonen, hun plek in de diverse selecties van de teamsporten behouden blijft of dat ze tóch nog hun kans grijpen op dat felbegeerde ticket naar Tokio.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen