Overslaan en naar de inhoud gaan

Domper Frijns na pole-position: negende plek in DTM-opener

Geplaatst opzaterdag 1 augustus 2020 - 15:45

Robin Frijns heeft zijn pole-position in de eerste race van het DTM-seizoen niet kunnen verzilveren. Hevige bandenslijtage brak de Limburger in het slot op.

Op het circuit van Spa-Francorchamps kwam Frijns zaterdagmiddag als negende over de finishstreep.

Goed begin
Frijns had zich, relatief verrassend, als eerste gekwalificeerd voor de race. Aanvankelijk behield hij zijn leidende positie, totdat Audi-stalgenoot Nico Müller hem voorbijschoot. Frijns verloor vervolgens bij de pitstops nog een plekje aan René Rast, maar die plek pakte de Limburger niet veel later weer terug.

Banden
Daarna ging Mike Rockenfeller aan Frijns voorbij, maar de echte problemen moesten zich op dat moment nog aandienen. Door forse bandenslijtage kon hij naarmate de race vorderde geen vuist meer maken en werd hij door meerdere coureurs gepasseerd. Frijns besloot de openingsrace daardoor als negende.

Müller
Nico Müller reed onbedreigd naar de zege, voor Jamie Green en Loïc Duval. Zondagmiddag staat de tweede race op Spa-Francorchamps op de rol, zondagochtend wordt er voor die wedstrijd gekwalificeerd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen