Overslaan en naar de inhoud gaan

Dominique Janssen verwacht 'muur' tegen Estland

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 14:55

International Dominique Janssen uit Horst verwacht vrijdag in het EK-kwalificatie duel een zeer verdedigend Estland. "We zijn het aan onze stand verplicht om deze wedstrijd te winnen."

Zeist
Janssen is op dit moment in training met Oranje in Zeist. Ook Lieke Martens uit Nieuw-Bergen en Lynn Wilms uit Tegelen zitten bij de selectie van bondscoach Sarina Wiegman. De uitwedstrijd tegen Estland werd al met 0-7 gewonnen door Oranje.

Video: L1

Verdedigen
Het Nederlands elftal heeft tot nu toe alle wedstrijden in de poule gewonnen en heeft nog maar drie punten nodig om zich te plaatsen voor het EK volgend jaar in Engeland. "Het zal een wedstrijd worden tegen een team dat heel diep staat. Het is anders voetballen dan tegen toplanden als Amerika of Frankrijk waar meer ruimte is om aan te vallen", zegt Janssen.

Aparte kamers
Het team mág spelen vrijdagavond maar er zijn wel veel maatregelen genomen om elkaar niet te kunnen besmetten. De 20-jarige Lynn Wilms uit Tegelen is blij dat er gespeeld mag worden ook al betekent dat steeds nadenken voordat je iets doet. "We worden vaak getest, daarnaast slapen we op aparte kamers en moet je ook bijvoorbeeld bij het eten 's avonds op anderhalve meter van elkaar zitten."

2027
De Limburgse vrouwen zijn verheugd over de plannen van de KNVB om het WK in 2027 naar Nederland te halen. Nederland wil het WK samen met België en Duitsland organiseren. Dominique Janssen zou dan 32 jaar zijn. "Het zou geweldig zijn. Dan verwacht ik wel nog gewoon te voetballen. Ik zorg goed voor mijn lichaam goed, dus waarom niet?"

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen