Overslaan en naar de inhoud gaan

Dominique Janssen verwacht 'muur' tegen Estland

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 14:55

International Dominique Janssen uit Horst verwacht vrijdag in het EK-kwalificatie duel een zeer verdedigend Estland. "We zijn het aan onze stand verplicht om deze wedstrijd te winnen."

Zeist
Janssen is op dit moment in training met Oranje in Zeist. Ook Lieke Martens uit Nieuw-Bergen en Lynn Wilms uit Tegelen zitten bij de selectie van bondscoach Sarina Wiegman. De uitwedstrijd tegen Estland werd al met 0-7 gewonnen door Oranje.

Video: L1

Verdedigen
Het Nederlands elftal heeft tot nu toe alle wedstrijden in de poule gewonnen en heeft nog maar drie punten nodig om zich te plaatsen voor het EK volgend jaar in Engeland. "Het zal een wedstrijd worden tegen een team dat heel diep staat. Het is anders voetballen dan tegen toplanden als Amerika of Frankrijk waar meer ruimte is om aan te vallen", zegt Janssen.

Aparte kamers
Het team mág spelen vrijdagavond maar er zijn wel veel maatregelen genomen om elkaar niet te kunnen besmetten. De 20-jarige Lynn Wilms uit Tegelen is blij dat er gespeeld mag worden ook al betekent dat steeds nadenken voordat je iets doet. "We worden vaak getest, daarnaast slapen we op aparte kamers en moet je ook bijvoorbeeld bij het eten 's avonds op anderhalve meter van elkaar zitten."

2027
De Limburgse vrouwen zijn verheugd over de plannen van de KNVB om het WK in 2027 naar Nederland te halen. Nederland wil het WK samen met België en Duitsland organiseren. Dominique Janssen zou dan 32 jaar zijn. "Het zou geweldig zijn. Dan verwacht ik wel nog gewoon te voetballen. Ik zorg goed voor mijn lichaam goed, dus waarom niet?"

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen