Overslaan en naar de inhoud gaan

Dominique Bloodworth-Janssen pakt met Arsenal Engelse titel

Geplaatst opzondag 28 april 2019 - 18:13

Dominique Bloodworth-Janssen is met Arsenal Women FC voetbalkampioen van Engeland geworden.

Het Londense team won de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion met 4-0 en is met nog één wedstrijd te spelen niet meer door Manchester City in te halen.

Laatste keer 2012
Naast verdedigster Dominique Bloodworth uit Horst stonden nog drie Oranje-speelsters in de basis bij Arsenal. Sari van Veenendaal verdedigde het doel in de wedstrijd, waarin Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk scoorden. Arsenal werd in 2012 voor het laatst kampioen. Tussen 1993 en 2012 won de Londense club liefst veertien keer de landstitel. Arsenal was deze competitie ongenaakbaar en won 17 van de 19 wedstrijden. Miedema nam 21 van de 70 goals van Arsenal voor haar rekening.

Bloodworth, Van Veenendaal, Miedema en Van de Donk zijn de eerste Nederlandse voetbalsters, die in de Engelse competitie de landstitel winnen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen