Overslaan en naar de inhoud gaan

Dominik Vergoossen keert terug bij Fortuna Sittard

Geplaatst opzaterdag 11 juli 2020 - 21:37

Dominik Vergoossen gaat aan de slag als hoofd jeugdopleiding bij Fortuna Sittard en keert daarmee ook terug op het oude nest.

De 48-jarige Echtenaar begint vanaf 1 augustus aan zijn derde dienstverband bij Fortuna Sittard.

"Dit voelt als thuiskomen, de cirkel is rond", aldus het kersverse hoofd jeugdopleiding op de website van de club. "Als product van de jeugdopleiding heb ik in Sittard de kans gekregen om mijn carrière te lanceren. Om dan nu terug te keren in de rol van hoofd jeugdopleiding is een prachtige kans."

Ook algemeen directeur Ivo Pfennings is blij dat de openstaande vacature is ingevuld. "We zijn er trots op dat we Dominik hebben kunnen toevoegen aan onze organisatie. Hij kent de regio en de club. Daarnaast weet hij als voormalig profvoetballer precies wat er gevraagd wordt."

"We willen stappen blijven zetten in de jeugdopleiding en zijn er van overtuigd dat Dominik ons de komende jaren daarmee kan helpen." Eerder waren Henk Duut en Claudio Braga in gesprek om als belangrijkste man binnen de jeugdopleiding te gaan fungeren.

Niveau
"We zijn ambitieus. Het heeft tijd nodig, maar we willen weer de beste jeugdopleiding van Limburg worden. Het verleden heeft bewezen dat het mogelijk is. Het doel is om weer belangrijke krachten op te leiden, hopend op een nieuwe Kevin Hofland, Fernando Ricksen of Mark van Bommel", blikt Vergoossen, die zelf nog samenspeelde met twee laatstgenoemde, alvast vooruit.

Someren
De 48-jarige Vergoossen gaat de nieuwe functie combineren met het hoofdtrainerschap bij tweedeklasser SV Someren. De oud-voetballer tekent voor twee seizoenen bij Fortuna Sittard, de club waar hij eerder als speler en jeugdtrainer actief was.

Vergoossen volgt in Sittard de onlangs vertrokken Jurgen Seegers op.

Verleden
De voormalig verdediger doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard en maakte tussen 1988 en 1996 deel uit van het eerste elftal. Daarnaast kwam Vergoossen in zijn actieve carrière uit voor Helmond Sport en SC Cambuur. In totaal kwam de voormalige verdediger tot 189 wedstrijden in het betaalde voetbal. Zijn trainerscarrière bracht de Limburger onder meer langs de jeugdopleidingen van VVV-Venlo en Roda JC.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen