Overslaan en naar de inhoud gaan

Dollemansrit koperdieven eindigt tegen lantaarnpaal

Geplaatst opdinsdag 11 juli 2017 - 17:10

Koperdieven zijn dinsdagochtend in Maastricht op de vlucht geslagen na het negeren van een stopteken van de politie.

Echter zonder succes. De bestuurder verloor op de Oeslingerbaan de macht over het stuur en reed tegen een lantaarnpaal aan.

Hoge snelheid
Een politiepatrouille wilde rond 05:15 uur een Volkswagen Golf controleren. Nadat er een stopteken was gegeven, ging de Volkswagen er met hoge snelheid vandoor. Met zo'n 100 kilometer per uur scheurde de bestuurder door de bebouwde kom. Uiteindelijk verloor hij de macht over het stuur en kwam hij tegen een lantaarnpaal tot stilstand.

Te voet
Daarna gingen de bestuurder en zijn kompanen er te voet vandoor. Maar met de hulp van een aantal buurtbewoners, kon de politie de drie verdachten in de kraag vatten.

De Volkswagen lag vol met koper, dat vermoedelijk is gestolen. Het onderzoek naar de herkomst loopt nog.

K.P. Vanmorgen, omstreeks 5.15 uur, wilde een patrouille de inzittenden van een Volkswagen Golf aan een controle onderwerpen. Nadat er een stopteken was gegeven ging de Volkswagen er met hoge snelheid vandoor. De bestuurder reed met snelheden van boven de 100 km/h door de bebouwde kom. Op de Oeslingerbaan verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De inzittenden vluchtten vervolgens te voet. Na een zoektocht in de wijk, waarbij de collega's uitstekend werden geholpen door enkele buurtbewoners, konden de drie verdachten worden aangehouden. De Volkswagen lag vol met koper, vermoedelijk van diefstal afkomstig. Het onderzoek naar de herkomst loopt nog. #politie #politiemaastricht #achtervolging #crash #aanhoudingen #koperdiefstal

Een bericht gedeeld door Politie Maastricht (@politiemaastricht) op

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Koperdieven aan de haal met bliksemafleider kerk Wolder
Maastrichtse wijk ontsnapte aan grote gasexplosie
Koperdieven leggen treinverkeer naar Luik lam
Vier mannen opgepakt na mislukte koperdiefstal in Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen