Overslaan en naar de inhoud gaan

Dollemansrit koperdieven eindigt tegen lantaarnpaal

Geplaatst opdinsdag 11 juli 2017 - 17:10

Koperdieven zijn dinsdagochtend in Maastricht op de vlucht geslagen na het negeren van een stopteken van de politie.

Echter zonder succes. De bestuurder verloor op de Oeslingerbaan de macht over het stuur en reed tegen een lantaarnpaal aan.

Hoge snelheid
Een politiepatrouille wilde rond 05:15 uur een Volkswagen Golf controleren. Nadat er een stopteken was gegeven, ging de Volkswagen er met hoge snelheid vandoor. Met zo'n 100 kilometer per uur scheurde de bestuurder door de bebouwde kom. Uiteindelijk verloor hij de macht over het stuur en kwam hij tegen een lantaarnpaal tot stilstand.

Te voet
Daarna gingen de bestuurder en zijn kompanen er te voet vandoor. Maar met de hulp van een aantal buurtbewoners, kon de politie de drie verdachten in de kraag vatten.

De Volkswagen lag vol met koper, dat vermoedelijk is gestolen. Het onderzoek naar de herkomst loopt nog.

K.P. Vanmorgen, omstreeks 5.15 uur, wilde een patrouille de inzittenden van een Volkswagen Golf aan een controle onderwerpen. Nadat er een stopteken was gegeven ging de Volkswagen er met hoge snelheid vandoor. De bestuurder reed met snelheden van boven de 100 km/h door de bebouwde kom. Op de Oeslingerbaan verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De inzittenden vluchtten vervolgens te voet. Na een zoektocht in de wijk, waarbij de collega's uitstekend werden geholpen door enkele buurtbewoners, konden de drie verdachten worden aangehouden. De Volkswagen lag vol met koper, vermoedelijk van diefstal afkomstig. Het onderzoek naar de herkomst loopt nog. #politie #politiemaastricht #achtervolging #crash #aanhoudingen #koperdiefstal

Een bericht gedeeld door Politie Maastricht (@politiemaastricht) op

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Koperdieven aan de haal met bliksemafleider kerk Wolder
Maastrichtse wijk ontsnapte aan grote gasexplosie
Koperdieven leggen treinverkeer naar Luik lam
Vier mannen opgepakt na mislukte koperdiefstal in Roermond
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen