Overslaan en naar de inhoud gaan

Dollemansrit: auto schept fietsers en botst tegen betonblok

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 9:25

Een automobilist heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Nederweert een groep fietsers aangereden. De bestuurder reed daarna door, waarbij hij nog tegen een betonblok botste.

De dollemansrit gebeurde rond 02:45 uur op de Ospelseweg. De politie laat weten dat de bestuurder is aangehouden.

Doorrijden
De automobilist, die vanuit Ospel kwam, reed meerdere fietsers aan. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Twee fietsers zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt Nederweert24. De bestuurder bekommerde zich niet om de slachtoffers, maar besloot om door te rijden.

Olie
Op de Sint Rochusstraat raakte hij nog een betonblok. Door de botsingen heeft het voertuig mogelijk olie gelekt, weet de lokale nieuwssite. Dat oliespoor leidde de politie naar een oprit van een woning aan de Julianastraat, waar een beschadigde auto stond. Vermoedelijk is dat het voertuig waarmee de bestuurder de fietser aanreed en de ravage aanrichtte.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen