Overslaan en naar de inhoud gaan

Dolf Dormans (90) overleden

Geplaatst opmaandag 17 juli 2017 - 12:52

Dolf Dormans is op 90-jarige leeftijd in Munstergeleen overleden. Dankzij hem werd Pater Karel in 2007 heilig verklaard.

Dormans was in 1999 doodziek. Door te bidden tot Pater Karel genas hij 'op wonderbaarlijke wijze'. "Hij heeft er 18 jaar gratis bijgekregen", zegt pastoor Harrie Broers van de de Sint Pancratiuskerk in Munstergeleen.

'Markant kopstuk'
Dormans was volgens Broers 'een markant kopstuk' en 'de spil van het verenigingsleven in het dorp'. Broers: "Hij heeft Munstergeleen letterlijk op de wereldkaart gezet." Na de heiligverklaring van Pater Karel deden veel bedevaartsgangers het dorp aan.

L1-verslaggever Frank Ruber maakte in 2007 een radiodocumentaire over pater Karel, met in die reportage ook Dolf Dormans.

Dormans wordt zaterdag begraven. Fanfare Juliana, waarvan Dormans erelid was, loopt voorop in rouwstoet.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Munstergeleen herdenkt sterfdag Pater Karel
Munstergeleen herdenkt sterfdag Pater Karel
Color Run groot succes
voeten straat buurtbewoners
Burgers de straat op in Sittard-Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen