Overslaan en naar de inhoud gaan

Dolblije Maaike Head gehuldigd: 'Dit is gewoon briljant'

Geplaatst opzaterdag 13 augustus 2016 - 7:10

Met een grote grijns liep Maaike Head vrijdagavond door het Holland Heineken House. Met Ilse Paulis veroverde de Meerssense goud in de lichte dubbeltwee en dus werden de roeisters gehuldigd.

Als je goud wint komt er opeens een hoop op je af. Maaike wordt van hot naar her gesleurd. Iedereen wil wat van haar. "Ik hoor mensen altijd zeggen: 'Na zo'n medaille word je geleefd.' Nu weet ik een beetje wat er bedoeld wordt."

Gedroomd van goud
Head en Paulis zijn dit jaar oppermachtig in de lichte dubbeltwee. Dat ze goud wonnen was dus ook eigenlijk geen verrassing. Maar zelf waren ze er vooraf allesbehalve zeker van. "Ik had erop gehoopt en ik had ervan gedroomd, maar dat het ook echt ging gebeuren, dat is wel echt een ander verhaal. Op de Olympische Spelen gebeuren gewoon bijzondere dingen, dus het had ook zomaar iemand anders kunnen zijn. Maar we hebben het bijzonder stoïcijns uitgevoerd."

Lees ook: Olympisch goud voor roeister Maaike Head

De vlag hangt uit
Maaike Head groeide op in Raar, bij Meerssen. Daar hangen de vlaggen nu uit. "Ik hoorde het inderdaad van mijn moeder", lacht Maaike. "Ik weet ook wel van Meerssen dat ze sowieso meeleven. Het is gewoon een kleine gemeente, dus er zijn niet zoveel sporters. Dat is wel heel erg leuk."

Paragliden en surfen
De komende week gaat Maaike vooral genieten in Rio. "Uitgebreid stappen, veel andere sporten kijken, surfen op de Copacabana, paragliden van de bergen... Ik ga er gewoon een topweek van maken. Dit gebeurt maar één keer, toch?"

Lees ook: Moeder Maaike Head voelt 'enorme blijdschap'

Roeisters Maaike Head en Ilse Paulis in het Holland Heineken House.
Foto: Veerle de Pijper

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Maaike Head
Roeister Maaike Head gehuldigd tijdens Marathon Meerssen
anp
Olympisch ticket voor roeister Maaike Head
Maaike Head gaat voor medaille in Rio
ANP
Rio: roeister Maaike Head naar halve finale
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen