Overslaan en naar de inhoud gaan

Dolblije Maaike Head gehuldigd: 'Dit is gewoon briljant'

Geplaatst opzaterdag 13 augustus 2016 - 7:10

Met een grote grijns liep Maaike Head vrijdagavond door het Holland Heineken House. Met Ilse Paulis veroverde de Meerssense goud in de lichte dubbeltwee en dus werden de roeisters gehuldigd.

Als je goud wint komt er opeens een hoop op je af. Maaike wordt van hot naar her gesleurd. Iedereen wil wat van haar. "Ik hoor mensen altijd zeggen: 'Na zo'n medaille word je geleefd.' Nu weet ik een beetje wat er bedoeld wordt."

Gedroomd van goud
Head en Paulis zijn dit jaar oppermachtig in de lichte dubbeltwee. Dat ze goud wonnen was dus ook eigenlijk geen verrassing. Maar zelf waren ze er vooraf allesbehalve zeker van. "Ik had erop gehoopt en ik had ervan gedroomd, maar dat het ook echt ging gebeuren, dat is wel echt een ander verhaal. Op de Olympische Spelen gebeuren gewoon bijzondere dingen, dus het had ook zomaar iemand anders kunnen zijn. Maar we hebben het bijzonder stoïcijns uitgevoerd."

Lees ook: Olympisch goud voor roeister Maaike Head

De vlag hangt uit
Maaike Head groeide op in Raar, bij Meerssen. Daar hangen de vlaggen nu uit. "Ik hoorde het inderdaad van mijn moeder", lacht Maaike. "Ik weet ook wel van Meerssen dat ze sowieso meeleven. Het is gewoon een kleine gemeente, dus er zijn niet zoveel sporters. Dat is wel heel erg leuk."

Paragliden en surfen
De komende week gaat Maaike vooral genieten in Rio. "Uitgebreid stappen, veel andere sporten kijken, surfen op de Copacabana, paragliden van de bergen... Ik ga er gewoon een topweek van maken. Dit gebeurt maar één keer, toch?"

Lees ook: Moeder Maaike Head voelt 'enorme blijdschap'

Roeisters Maaike Head en Ilse Paulis in het Holland Heineken House.
Foto: Veerle de Pijper

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Maaike Head
Roeister Maaike Head gehuldigd tijdens Marathon Meerssen
anp
Olympisch ticket voor roeister Maaike Head
Maaike Head gaat voor medaille in Rio
ANP
Rio: roeister Maaike Head naar halve finale
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen