Overslaan en naar de inhoud gaan

Dokter ziekenhuis Maastricht geeft tips: zo krijg je geen griep

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 17:43

Verschillende ziekenhuizen in Limburg treffen nu al maatregelen om zich te wapenen tegen een nieuwe griepgolf. "Maar voorkomen is altijd beter dan genezen", zegt longarts Geertjan Wesseling.

Bij Maastricht UMC+ ligt er wel alvast een scenario klaar dat wordt gebruikt als er een griepgolf uitbreekt. "Het maximaal benutten van de beddencapaciteit en het benadrukken van vaccineren van medewerkers zijn de belangrijkste maatregelen die het Maastrichtse ziekenhuis neemt", vertelt Wesseling.

Simpele tips voor iedereen
Wesseling ziet veel grieppatiƫnten in zijn kamer voorbijkomen en heeft daarom een paar handige tips om de griep te voorkomen of in ieder geval de kans om ziek te worden te verkleinen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen