staking scholen (4 nov 2019)

Langere sluiting: scholen moeten tandje bijzetten

"We moeten als leerkrachten het afstandsonderwijs intensiveren," reageert zegt Marina Schmits van basisschool Sint Jozef in Merkelbeek en Doenrade, op de langere sluiting van basisscholen.

Aanrijding truck en auto bij de Uiver Doenrade nr 1 (16 jan 2020)
Auto rijdt tank van truck lek: alle diesel op wegdek

Als gevolg van een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen is donderdagavond diesel terechtgekomen op de Provincialeweg N276 tussen Doenrade en Sittard.

Maximumsnelheid N276 bij Doenrade omlaag

De maximumsnelheid op de N276, de weg tussen Sittard en Brunssum, gaat bij Doenrade omlaag van 80 naar 50 kilometer per uur.

Video: Torenspits in ere hersteld op Warblingshuis

Het Warblingshuis in Doenrade is sinds vrijdag voorzien van een torenspits. Die werd tijdens de restauratie van het Rijksmonument onder grote belangstelling erop geplaatst.

Pastoor (54) van Oirsbeek en Doenrade overleden

Pastoor Lucien Houben van de Heilige Lambertusparochie in Oirsbeek en de Heilige Jozefparochie in Doenrade is dinsdag op 54-jarige leeftijd overleden.

'Dure opritreinigers' blijken Britse oplichters

De politie waarschuwt voor Britse oplichters, die voorstellen je oprit te reinigen en je vervolgens een flinke smak geld laten betalen. Het zou gaan om travellers, een Engelse benaming voor woonwagenbewoners, die voor het laatst gezien zijn in Doenrade en Merkelbeek.

Kind (7) toch ongedeerd bij aanrijding Oirsbeek

De zevenjarige jongen die dinsdagavond in een auto zat die in Oirsbeek frontaal op een tegenligger botste, is toch ongedeerd gebleven.

Frontale botsing in Oirsbeek, drie gewonden

In Oirsbeek zijn dinsdag aan het begin van de avond twee auto's frontaal op elkaar gebotst.

Flinke file na botsing tussen twee auto's bij Doenrade

Door een ongeval op de N276 bij Doenrade liep het verkeer daar dinsdagochtend vast.

Geen stroom door hennepplantage Doenrade

Op de Valderensweg in Doenrade hebben 27 woningen geen stroom, omdat bij een hennepplantage in die straat illegaal stroom is afgetapt.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten