Overslaan en naar de inhoud gaan

'Doen er alles aan om Martens voor zondag fit te krijgen'

Geplaatst opzaterdag 6 juli 2019 - 7:25

Het is nog steeds niet duidelijk of Lieke Martens mee kan doen met de WK-finale van zondag tegen Amerika. "Lieke is voor ons een heel belangrijke speler, we willen graag dat ze meedoet. We gaan er nu alles aan doen om haar voor zondag fit te krijgen."

Dit laat bondscoach Sarina Wiegman weten aan het AD. "Maar wat niet kan, dat kan niet." De aanvalster heeft nog steeds last van haar teen.

Presteren
"Je hoopt dat het uitblijft, dat ze langer kan blijven staan en ook nog kan presteren. Maar als dat niet gaat, dan houdt het op", aldus de bondcoach. Eerder gaf Martens al aan tegen De Telegraaf dat ze er alles aan doet om zondag van de partij te zijn. Ook al gaf ze wel aan dat haar teen niet goed voelt.

Gewisseld
De Oranjeleeuwinnen bereikten woensdag de WK-finale door Zweden in de verlenging met 1-0 te verslaan. Martens werd op eigen verzoek in de rust gewisseld.

Lees ook: WK-finale voor Lieke Martens nog onzeker door teen

Ontspannen
De Nederlandse voetbalsters leven verder uiterst relaxt toe naar de finale van het WK. Van spanning of druk is niets te merken op het terras van het spelershotel in Lyon, waar Dominique Bloodworth, Merel van Dongen en Daniëlle van de Donk vooruitblikken op de grootste wedstrijd uit hun carrière. Ontspannen, zelfbewust en met af en toe een kwinkslag praten ze over het komende duel met de Verenigde Staten, de toonaangevende natie in het vrouwenvoetbal.

Extra speciaal
Bloodworth, die een Amerikaanse man heeft en voor wie het dus een extra speciaal duel wordt, zal tegenover vedette Alex Morgan komen te staan. "Ik wil kort op haar zitten", zegt de verdedigster. "We moeten een goede dag hebben om Amerika te verslaan. Maar we hebben op dit WK wel laten zien dat je op kracht en met geloof in het team veel kan bereiken. We hebben ook aangetoond geen eendagsvlieg te
zijn. Als kampioen van Europa staan we nu in de finale tegenover de regerend wereldkampioen. Ik denk dat niemand een beter affiche had kunnen wensen."

De finale wordt zondag om 17:00 uur gespeeld in Lyon.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen