Overslaan en naar de inhoud gaan

Doemscenario komt uit: VVV-Venlo degradeert uit Eredivisie

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 16:24

VVV-Venlo degradeert na vier jaar uit de Eredivisie. Landskampioen Ajax was in de Johan Cruijff ArenA met 3-1 te sterk voor de ploeg van Luhukay.

Door de winst van FC Emmen op SC Heerenveen én de winst van Willem II op ADO Den Haag, kan VVV-Venlo zich niet meer handhaven óf plaatsen voor de play-offs. Een speelronde voor het einde van het seizoen valt het doek voor VVV-Venlo.

Moed
Trainer Luhukay had voor de wedstrijd de hoop om voor een verrassing te kunnen zorgen tegen Ajax. Hij verwachtte moed van zijn spelers. VVV-Venlo vocht tegen rechtstreekse degradatie. Het is onderin de Eredivisie ontzettend spannend tussen Willem II, ADO Den Haag, FC Emmen en RKC. Alle ploegen in de Eredivisie kwamen tegelijk in actie waardoor de situatie op de andere velden ook in de gaten kon worden gehouden.

1-0
VVV startte met een verdediging van vijf man. De spelers konden niet voorkomen dat de eerste kansen voor Ajax waren. Sébastien Haller was dichtbij voor het doel van Kirschbaum en ook David Neres was dichtbij. Het was de voorbode voor wat komen ging. In de tiende minuut was het de pas 18-jarige Devyne Rensch die de voorzet maar hoefde binnen te tikken en om Ajax op 1-0 te zetten. Georgios Giakoumakis liet zich niet van de wijs brengen. Hij kreeg meteen na het doelpunt een dot van een kans op de gelijkmaker, maar hij kopte naast.

Tussenstand FC Emmen
VVV speelde voorzichtig en berekenend, loerend op een kans. Die kwam er ook, voor Danny Post. Maar hij schoot over het doel van Ajax. Ook Giakoumakis ging alleen op avontuur, maar vond Stekelenburg op zijn weg naar het doel. De spelers van VVV kregen in de rust te horen dat directe concurrent FC Emmen op voorsprong stond. En dat zou, bij deze tussenstand, betekenen dat VVV zou degraderen: het doemscenario dat van tevoren al gevreesd werd.

Rood
In de tweede helft waren opnieuw de eerste grote kansen voor Ajax met Idrissi en Timber. Even veerde alle VVV-fans op, Giakoumakis ging alleen op de keeper af maar hij stond buitenspel. In de 54ste minuut kon invaller Kenneth Taylor vertrekken met rood na een flinke overtreding op Danny Post.

Voorbij
In de 57ste minuut werd alle hoop opgegeven bij VVV. Sébastien Haller maakte de 2-0 voor Ajax. Daar kwam nog eens bij dat bijna tegelijkertijd, 190 kilometer verderop, Sergio Peña van FC Emmen de 2-0 maakte tegen SC Heerenveen. Jos Luhukay, die gespannen op zijn telefoon keek, wist na het tweede doelpunt van Emmen dat het voorbij was voor zijn team. Giakoumakis maakte in de slotfase wel nog de 2-1, zijn 26ste doelpunt van dit seizoen. Maar even later stond het alweer 3-1 door een doelpunt van Kudus.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen