Overslaan en naar de inhoud gaan

Doemscenario komt uit: VVV-Venlo degradeert uit Eredivisie

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 16:24

VVV-Venlo degradeert na vier jaar uit de Eredivisie. Landskampioen Ajax was in de Johan Cruijff ArenA met 3-1 te sterk voor de ploeg van Luhukay.

Door de winst van FC Emmen op SC Heerenveen én de winst van Willem II op ADO Den Haag, kan VVV-Venlo zich niet meer handhaven óf plaatsen voor de play-offs. Een speelronde voor het einde van het seizoen valt het doek voor VVV-Venlo.

Moed
Trainer Luhukay had voor de wedstrijd de hoop om voor een verrassing te kunnen zorgen tegen Ajax. Hij verwachtte moed van zijn spelers. VVV-Venlo vocht tegen rechtstreekse degradatie. Het is onderin de Eredivisie ontzettend spannend tussen Willem II, ADO Den Haag, FC Emmen en RKC. Alle ploegen in de Eredivisie kwamen tegelijk in actie waardoor de situatie op de andere velden ook in de gaten kon worden gehouden.

1-0
VVV startte met een verdediging van vijf man. De spelers konden niet voorkomen dat de eerste kansen voor Ajax waren. Sébastien Haller was dichtbij voor het doel van Kirschbaum en ook David Neres was dichtbij. Het was de voorbode voor wat komen ging. In de tiende minuut was het de pas 18-jarige Devyne Rensch die de voorzet maar hoefde binnen te tikken en om Ajax op 1-0 te zetten. Georgios Giakoumakis liet zich niet van de wijs brengen. Hij kreeg meteen na het doelpunt een dot van een kans op de gelijkmaker, maar hij kopte naast.

Tussenstand FC Emmen
VVV speelde voorzichtig en berekenend, loerend op een kans. Die kwam er ook, voor Danny Post. Maar hij schoot over het doel van Ajax. Ook Giakoumakis ging alleen op avontuur, maar vond Stekelenburg op zijn weg naar het doel. De spelers van VVV kregen in de rust te horen dat directe concurrent FC Emmen op voorsprong stond. En dat zou, bij deze tussenstand, betekenen dat VVV zou degraderen: het doemscenario dat van tevoren al gevreesd werd.

Rood
In de tweede helft waren opnieuw de eerste grote kansen voor Ajax met Idrissi en Timber. Even veerde alle VVV-fans op, Giakoumakis ging alleen op de keeper af maar hij stond buitenspel. In de 54ste minuut kon invaller Kenneth Taylor vertrekken met rood na een flinke overtreding op Danny Post.

Voorbij
In de 57ste minuut werd alle hoop opgegeven bij VVV. Sébastien Haller maakte de 2-0 voor Ajax. Daar kwam nog eens bij dat bijna tegelijkertijd, 190 kilometer verderop, Sergio Peña van FC Emmen de 2-0 maakte tegen SC Heerenveen. Jos Luhukay, die gespannen op zijn telefoon keek, wist na het tweede doelpunt van Emmen dat het voorbij was voor zijn team. Giakoumakis maakte in de slotfase wel nog de 2-1, zijn 26ste doelpunt van dit seizoen. Maar even later stond het alweer 3-1 door een doelpunt van Kudus.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen