Overslaan en naar de inhoud gaan

Doelwit schietpartij Venlo was bedreigde ijzerhandelaar

Geplaatst opdinsdag 29 september 2020 - 11:57

Het doelwit van de schietpartij maandagavond in de Venlose wijk Genooi was de woning van de ijzerhandelaar die in januari vorig jaar twee weken uit de stad werd verbannen.

Dat bevestigen diverse bronnen aan L1. De man was betrokken bij een ruzie tussen criminelen en die dreigden met geweld tegen hem en zijn familie.

Lees ook: Woning beschoten: politie zoekt getuigen

Verbannen
Burgemeester Antoin Scholten verbood de man begin 2019 zich gedurende twee weken in Venlo te vertonen omwille van zijn eigen veiligheid. De man had volgens zijn advocaat ruzie met een groep criminelen, die zich vervolgens op naasten van de man richtten. Eind 2018 werden twee woningen beschoten waar familie van de man woonde. Rond de jaarwisseling dreigden de criminelen de kledingwinkel van zijn vriendin aan de Bolwaterstraat op te blazen met een explosief. De winkel werd gesloten door de burgemeester en dichtgespijkerd met houten panelen.

Lees ook: Criminelen dreigden met explosief in Venlose kledingwinkel

Oude vete opgelaaid?
Maandagavond werd dus de woning van de Venlonaar in de Pieter Breughelstraat beschoten. Volgens de politie waren de bewoners op dat moment thuis, maar er is niemand gewond geraakt. Wel sneuvelde een raam.

Of dit meest recente schietincident te maken heeft met de oude ruzie van de man is nog onduidelijk. De criminele vete draaide om een partij goederen met een hoge waarde, die verdwenen was. De criminelen met wie de Venlonaar het aan de stok had, verweten hem daarachter te zitten, wist zijn advocaat Hans Oudijk destijds te vertellen.

De advocaat van de man was dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook: Criminelen-chaos in Venlo: 'Als grote mensen oplossen'

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen